clanek-1
  • Rozhovory

  • 18.04.2014

Lukáš Štetina: Sparta se porazit dá

Zbývají dva dny do nedělního pražského derby se Spartou. Po vítězné vzpruze z Jablonce se hráči na utkání těší a není tomu jinak u dvaadvacetiletého stopera Lukáše Štetiny. „Nálada se v kabině zlepšila,“ přitakává v dnešním rychlém rozhovoru pro naše webové stránky.

Máte za sebou krásné vítězství nad Jabloncem, čeká vás utkání se Spartou, v jaké je kabina náladě?
Tak myslím, že výhra nad Jabloncem nám pomohla a určitě se zlepšila i nálada v šatně, protože ta série bez výhry byla dlouhá.

To je pravda, bylo na čase. Střelecky jste se dali dohromady, teď už to chce jen přidat nulu vzadu, je těžké ubránit Spartu? 
Sparta je silná ve všech směrech proto je první v tabulce, ale na druhou stranu se porazit dá. V poslední době se nám nula vzadu nedaří udržet, ale někdy to přijít musí, možná právě se Spartou, to uvidíme v zápase, ale bylo by to fajn.

Naposledy vám dal obě branky Lafata, je taková hrozba? 
Je pravda, že Lafata góly dávat umí a v šestnáctce je velmi nebezpečný. 

Teď v prvním zápase semifinále Poháru České pošty proti Jablonci prohráli 1:3, čekal si takový výsledek? Může být pro vás prospěšný?
Výsledek myslím, že nečekal nikdo, ale či nám to pomůže nebo ne, to ukáže až zápas.

Takže s čím do utkání půjdete?
Tak myslím, že bude důležité hrát dobře takticky a nedostat gól, nula vzadu by pro nás znamenala minimálně bod, což se Spartou není zlé.