clanek-1
  • Rozhovory

  • 27.06.2011

Luboš Kozel: S kým začínáme ligu? To není důležité. Podstatné je, že můžeme hrát na Julisce

P R A H A - V prvních čtyřech prvoligových kolech čekají Duklu tři domácí zápasy – s Olomoucí, Českými Budějovicemi a s mistrovskou Plzní. „Jestli je to výhoda? Takový los je dvousečný. Když nezvládnete domácí zápasy, dostanete se pod tlak,“ varuje trenér Luboš Kozel.

V pátek se rozlosovala Gambrinus liga. Jaký máte pocit z losu Dukly?
Hlavně jsem rád, že můžeme hrát Gambrinus ligu na Julisce. To je pro mě nejpodstatnější. Jestli začínáme doma nebo venku, to není tolik důležité. Příliš podstatný není ani fakt, jestli máme na úvod lehkého nebo těžkého soupeře. Soutěž je dlouhá, hraje se na 30 kol.

Takže jste nepřemýšlel nad tím, jakého soupeře byste si přál do prvního kola?
Určitě ne. Je potřeba podívat se na celý ten los. Třeba v říjnu a listopadu nás čeká velice těžké období, protože hrajeme jen dvakrát doma.

První čtyři kola hraje Dukla v Praze – třikrát na Julisce, jednou na Žižkově. Může to být výhoda?
To je dvousečné. Záleží na tom, jak ty zápasy zvládneme. Pokud se to nepodaří, pak se dostaneme pod psychický tlak. Ale zatím je to všechno jenom na papíře.

Je nějaký soupeř, na kterého se obzvlášť těšíte?
Neřekl bych. Těšíme se na celou první ligu, na všechny zápasy. Chceme v nich předvádět dobrý fotbal a prosadit se naším způsobem hry proti kvalitnějším soupeřům, než jsou ti, se kterými jsme se dosud setkávali.