clanek-1
  • Články mládež

  • 17.11.2013

Trenéři Jan Skoupil a Tomáš Večeřa hodnotí podzimní část sezony

Dorostenecké i žákovské týmy mají za sebou podzimní část sezony 2013/14. A jak tuto první část vidí trenér dorostu U16 Jan Skoupil a trenér žáků U15 Tomáš Večeřa a co jejich týmy čeká do začátku jarní části? Na to odpovídají následující řádky.

Jak by jste zhodnotili podzimní část sezóny? 

Jan Skoupil: Podzimní část se mi hodnotí velmi pozitivně. Na změny v realizačním týmu si hráči rychle zvykli a pracovali poctivě po celé období. Herní projev týmu v utkáních byl převážně velmi dobrý, většinu soupeřů jsme přehráli aktivní a kreativní hrou, přetavenou ve slušný počet gólů. Chtěl bych ocenit také spolupráci realizačního týmu a rodičů, díky kterým vládne v týmu pohoda a přátelská atmosféra. Ve spolupráci s trenéry ostatních kategorií máme také možnost rozvíjet naše hráče prostřednictvím společných tréninků a zápasů za kategorii U18.

Tomáš Večeřa: Jak již bývá zvykem v kategorii U15, hráči i tým procházejí výkonnostními výkyvy. Ve větší míře se dostavují zdravotní problémy způsobené růstem nebo netrpělivostí tyto komplikace doléčit.
V průběhu podzimní sezóny se nám poprvé podařilo porazit týmy Kladna, Teplic a Mostu. Velmi dobrým výkonem jsme se prezentovali proti Kladnu, první poločas s Teplicemi a druhý s Mostem. Naopak slabší soupeři nám dost často dělali problémy. Nedařilo se nám utkání rozhodnout v prvních poločasech hlavně díky zahazováním brankových příležitostí. Důsledkem byla zvyšující se bojovnost a aktivita u soupeře. V našem týmu naopak vzrůstala nervozita a tím i snížená kvalita činností v herních situacích. 
V týmu i jeho jednotlivých hráčích je stále dostatek prostoru pro zlepšení jejich výkonnosti. Také zde zatím nejsou hráči, kteří by svými činy dokázali tým táhnout. Dobrou zprávou je, že několik adeptů k této roli zraje. 

Trenéři Tomáš Večeřa (vlevo) a Jan Skoupil (vpravo).

Jaký máte program do konce tohoto roku? 

Jan Skoupil: Podzimní část ukončíme 11. prosince. 17. listopadu jsme odehráli utkání v Jablonci, o týden později 22. listopadu nás čeká pomyslné vyvrcholení podzimu v podobě konfrontace s asi nejlepším týmem kategorie U16 v republice na půdě Sigmy Olomouc a o den později v Prostějově. Posledním utkáním bude modelové utkání s naší U15 5. prosince.

Tomáš Večeřa: O víkendu 16. listopadu jsme odehráli halový turnaj na Kladně (Halová sezóna ČR – skupinová fáze). Bohužel se nám nepodařilo postoupit, takže místo utkání finále v Třebíči máme domluvené utkání s Plzní (30. listopadu).
Mimo tyto dva termíny bychom ještě do konce podzimní sezóny (13. prosince .2013) rádi sehráli utkání proti U16 a měli jeden společný trénink s Vyšehradem.

Kdy začnete přípravu a čeká vás nějaký zajímavý zápas, turnaj?

Jan Skoupil: Přípravu zahájíme 7. ledna 2014 a krátce na to nás čeká netypické nefotbalové soustředění na horách.
Utkání nás čekají následující:
st 29. ledna se Slávií
ne 16. února v Hradci Králové
so 1. března v Plzni
st 5. března se Spartou
so 8. března s Ml. Boleslaví

Tomáš Večeřa: Přípravu začínáme 13. ledna 2014. Na konci ledna (22.-25.1.2014) jedeme na zimní soustředění do Krkonoš. Herní soustředění nás čeká v březnu (12.-15.) v Luhačovicích, kde poměříme naše síly se Slováckem, Zlínem a s Trenčínem. V zimní přípravě se  postupně utkáme s Příbramí venku (9. února), s Pardubicemi venku (16. února), s Bohemians venku (19. února), se Spartou na Julisce (26. února), s Mladou Boleslaví venku (1. března) a se Slávii na Julisce (8. března). Ve zbývajících volných termínech vyzveme kluby se kterými máme dlouhodobě dobré vztahy (Aritma, Vyšehrad, Havlíčkův Brod a Čáslav).