clanek-1
  • Rozhovory

  • 19.10.2013

Luboš Kozel: Budeme se snažit obrat Spartu o body

Nezvykle dlouhá pauza mezi 10. a 11. kolem je za námi. Tým Luboše Kozla má během ní za sebou pohárové utkání s Příbramí a modelové utkání proti dorostu. Tento týden se ale už plně soustředí na zítřejší derby proti Spartě.

Máte za sebou tři týdny bez Gambrinus ligy, jak jste je trávili? 

Od Gambrinus ligy sice ano, nicméně zápasový režim jsme drželi ještě týden potom, kdy jsme měli pohárové utkání s Příbramí. K tomu jsme přistupovali jako k ligovému, takže v prvním týdnu se nezměnilo nic. Nicméně rozdílný program jsme měli posledních čtrnáct dní. Protože máme za sebou už delší etapu sezóny, nechal jsem hráčům volný víkend, takže si trošku psychicky odpočinuli. V týdnu předtím jsme trénovali trochu víc, než je zvykem a tento týden už směřoval k zítřejšímu mistrovskému utkání. 

V tomto týdnu jste odehráli modelové utkání s A dorostem, jak toto utkání v rámci tréninku hodnotíš? 
Hráli jsme ve snížené sestavě, o dva hráče méně, a to pak není úplně jednoduché, protože se od hráčů vyžaduje trochu jiné tempo než když hrajete v deseti. Pro nás to byla forma herně-kondičního tréninku, a pokud hrajete v tomto počtu, je lepší hrát kratší dobu, aby hráči mohli do každé části vstoupit intenzivněji, dochází tam až k laktátovému zatížení, a proto jsem se rozhodli pro formu 3x20 minut.

I přesto, že jste nějaká utkání sehráli, jaký názor máš na pohárové utkání místo ligy a prodloužení tak celé pauzy? 
Já z toho nadšený nejsem. Že se hrál pohár v sobotu, jeho prestiž nezvyšuje. Za další to je pauza v době, kdy je počasí ještě slušné a takhle jsme nuceni hrát v prosinci a únoru, což dobře není, protože nejenom fotbalistům se hraje hůř, ale i divákům se na takové utkání chodí hůř a zážitek ze zápasu není takový, stejně jako jeho kvalita nemůže být taková jako za příznivějších podmínek. 

A v naší situaci, přeci jen se nám dařilo? 
V naší situaci s tím také nejsem spokojený, protože jsem se před pauzou dostali do pohody, herní formy, měli jsem dobré výsledky. V takových fázích je lepší, když má mužstvo kratší pauzu mezi zápasy. 

Uvidíme, jestli se to zitra nějak projeví, každopádně jak zítřejší derby vidíš? 
Sparta společně s Plzní patří mezi nejlepší týmy, se kterými se v lize můžeme setkat. De facto se jim nepovedl vstup do evropských pohárů, takže se soustředí na ligu a nás tím pádem čeká nesmírně těžký soupeř, který ještě neztratil, kromě zápasu s Plzní, ani bod. To by měla být pro nás taková výzva. Budeme se samozřejmě snažit, být první po Plzni, kteří Spartu oberou o nějaké ty body.