clanek-1
  • Články žáci

  • 07.10.2013

Výsledky žákovských týmů z víkendu 5. - 6. října 2013

První říjnový víkend přinesl našim žákům tři vítězství a jednu remízu. Nejstarší patnáctka zvítězila 9:2, čtrnáctka remizovala 1:1, oba týmy s Tempem Praha. Mladší žáci se utkali s Baníkem Sokolov, třináctka zvítězila 15:2, dvanáctka 10:7.

FK Dukla Praha U15 - FK Tempo Praha 9:2 (6:0)

Branky: Bažo 2x (Mentberger 2x), Mentberger 2x (Praus, Bažo), Kosík, Štědrý (Šolaja), Praus (Šolaja), Hamborský (Bažo), Kysela (Šmalcl).
Dukla: Pakeš - Jíra (36. Bažant), Kosík, Kysela, Šmalcl - Štědrý, Mentberger (53. Ferreira), Hamborský - Bažo, Praus (53. Vácha), Šolaja (40. Šťovíček).

Trenér Tomáš Večeřa řekl o utkání: "Sehráli jsme utkání dvou různých poločasů. V prvním jsme i přes technické nedostatky hosty nepouštěli do hry a vypracovávali si předfinální a finální situace. Ale podobně jako v Teplicích to vypadalo jako by do druhé půle nastoupil jiný tým . Při vší úctě k soupeři tento rozdíl nebyl způsoben jeho kvalitnější hrou, ale našim uspokojením a nedůsledností v základních aspektech hry. Až po příchodu dvou mladších hráčů (Vikiho a Váchiče), kteří měli potřebnou chuť a kvalitu s míčem i bez něj, jsme se vrátili ke způsobu hry z prvních 35 minut. Pochvalu si zaslouží i hráči Tempa, kteří po jednoznačné první půli nesložili zbraně a svojí bojovností nás přinutili k chybám. Odměnou pro ně byly dvě vstřelené branky a pocit, že s námi můžou hrát vyrovnanou partii."

FK Dukla Praha U14 - FK Tempo Praha 1:1 (1:0)

Branky: 16. Tvrdík.
Dukla: Nosek - Hladík (35. Novák), Vácha, Racocha, Houha (35. Bohdan) - Ferreire, Štancl (45. Žáček), Hamborský (35. Kadlec) - Pec, Kalabis (35. Popovič), Tvrdík.

Trenér řekl o utkání: "Tento zápas byl od počátku náročný, díky bojovností, kterou se soupeř prezentoval. I když jsme měli v průběhu první půle drobnější převahu, kterou jsme završili brankou, soupeř nic nevzdal a svou bojovností hru vyrovnal. V druhé půli využili hosté zaváhání v obraně, kterým tak upravili na konečný stav 1:1."

FK Baník Sokolov - FK Dukla Praha U13 2:15 (0:9)

Dukla:  Absolín, Šerák - Matoušek, Peake, Mentberger, Holoubek, Janda, Vožický, Dostál, Žůrek, Kozel, Čečetka, Dolák, Jarovský, Novichikhin, Havlíček, Janků, Linhart, Podzimek, Ludvíček.

Trenér Patrik Zeidler řekl o utkání: "Na půdě dalekého Sokolova jsme odehráli velice dobré utkání se spoustou individuálních i kolektivních akcí. K obrazu hry přispěl i kvalitní soupeř svou snahou hrát za každé situace fotbal. Měli jsme vynikající vstup do utkání, kdy jsme po 10 minutách vedli v součtu obou hřišť 0:5 a domácí tím poslali do kolen. Po celý zápas jsme hráli aktivně a s chutí, což se odrazilo na počtu vstřelených branek. Pozitivem určitě byla hra obránců, kteří vydatně podporovali ofenzivní fázi hry a také se dostávali často do zakončení a finálních přihrávek."

FK Baník Sokolov - FK Dukla Praha U12 7:10 (4:3)

Branky: Helgert, Novák, Kozojed 3x, Šebrle 2x, Novotný J. 3x
Dukla I.: Bičiště – Helgert, Novák – Peřina, Neruda, Mlejnek, Hypius – Kočí -- Dufek. II.: Štefan, Brt, Kleček – Novotný A., Šebrle, Novotný J., Šátek – Noll -- Kozojed

Trenér Jaroslav Žipaj řekl o utkání: "Utkání v Sokolově bylo v některých úsecích hry velice pohledné, a to z obou stran, jelikož se oba týmy snažily hrát konstruktivně a aktivně směrem dopředu. Zápas jsme rozhodli ve II. poločase, kde jsme předvedli několik hezkých akcí, které se nám povedlo kvalitně a efektivně dohrát. Zlepšila se nabídka i mezihra středových záložníků především ve výstavbě útočných akcí a jejich pomoc obraně při protiútocích soupeře. Naopak se nám nedařilo prosazovat se individuálně po stranách hřiště. V těchto situacích nám až na výjimky chyběla větší odvaha, přímočarost a dynamika. "