clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 18.03.2011

Naváže Dukla na dobrý vstup do jara proti Karviné?

P R A H A - Nic lehkého nečeká v sobotu fotbalisty Dukly, kteří přivítají v 18. kole druhé ligy Karvinou. Svědčí o tom i fakt, že mužstvo z Julisky porazilo Slezany naposledy v roce 2008. MFK patří k nejsilnějším týmům soutěže. „Chceme se posunout do horní třetiny tabulky,“ vyhlásil před začátkem jara záložník Radek Slončík, který patří k největším osobnostem týmu i celé soutěže.

Příprava se Karviné vydařila. Zeleno-bílý celek v ní nastřílel 42 gólů a kabinu ovládla pozitivní nálada. Tamní novináři dokonce začali spekulovat o postupu do nejvyšší soutěže. „To by bylo krásné, ale sám cítím, že mužstvo ještě není na takové úrovni, aby mohlo okamžitě startovat v první lize. Pokud by se nám to přesto povedlo, záleželo by pak na podmínkách, těžko bychom asi mohli říct fanouškům, že na postup abdikujeme a zkusíme to zase za rok,“ řekl k tomu trenér Kula.

Mluvit o první lize je jistě předčasné, postup by však odpovídal trendu, kterého se náš soupeř drží několik let. Vždyť byl založen teprve v roce 2003, kdy se stal pokračovatelem celku SK Fryštát. Během sedmi let pak dokázal postoupit z krajského přeboru až do druhé nejvyšší soutěže.

Hned první jarní kolo ale trochu zkomplikovalo Karviné situaci. Mužstvo prohrálo v Mostě. O týden později si připsalo domácí vítězství nad Hlučínem. „Splnili jsme roli favorita. Nepřipouštěli jsme si nic jiného než výhru. I remíza by byla pro nás prohrou,“ uvedl po utkání trenér Kula.

Jeho tým získal v zimní pauze několik posil. Mezi nimi i útočníka Pavla Vránu, který v Karviné hostuje z naší Dukly. Dalšími posilami jsou Tomáš Radzinevičius z Liberce, Peter Mráz z Trnavy nebo Eduard Gajdoš z Nitry. Z hostování se vrátil Zdeněk Látal. Kádr posílili i další fotbalisté. „Doplnilo se to vhodně. Vlastně jsme posílili do každé řady a nejvýrazněji do útoku, kde jsme měli na podzim velké problémy a když se někomu nedařilo, tak za něj ani nebyla pořádně náhrada,“ řekl k posilám Radek Slončík.

A co soudí o Karviné trenér Luboš Kozel? „Karviná měla před začátkem sezony vysoké ambice. Chtěla hrát ve špičce, bojovat o postup, ale podzim se jí příliš nevydařil. To nic nemění na tom, že má kvalitní mančaft, který má ve svém středu zkušené hráče. Slončík, Radzinevičius, v zimě přišel Mráz, to jsou všechno hráči s ligovými zkušenostmi. Mají i rychlostní typy hráčů, umějí být silní v ofenzivní fázi.“

Utkání začíná v 15 hodin. Přímý přenos můžete sledovat zde.


Poslední vzájemné střetnutí


MFK OKD Karviná - FK Dukla Praha 1:1 (0:0)
Branky: 70. Ficek - 87. Chigou z pen. Rozhodčí: Jech - Peřina, Urban. ŽK: Mišinský - Hanousek. Diváků: 1 960.

Karviná: Kafka - Hoffmann, Štajer, Mihalík, Tchuř - Gonda (72. Opic), Motyčka (83. Suchý), Slončík (64. Ficek), Pavlík - Mišinský, Milosavljev. Trenér: Balcárek.

FK Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Šmíd, Mičic - Malý (90.+1 Kučera), Šiml, Hanousek - Svatonský (68. Přeučil), Chigou, Berger (79. Vrána). Trenér: Kozel.