clanek-1
  • Klub

  • 17.07.2013

Dukla má nového vlastníka a trenér Luboš Kozel prodloužil smlouvu

Dnešním dnem vstupuje do klubu FK Dukla Praha, a.s. nový majoritní vlastník, firma Carbounion Bohemia, spol. s r. o. v čele s panem Ing. Petrem Pauknerem. Zároveň trenér prvního týmu Luboš Kozel prodloužil smlouvu a zůstává tak u klubu další tři roky.

Jak bylo řečeno na tiskové konferenci, novým majoritním vlastníkem se stává obchodní firma Carbounion Bohemia. „Pro nás je vstup pana inženýra mnohem větším uznáním, než výkony áčka, i když dosáhlo výborných úspěchů, a mládeže, kde jsme odvedli také kus práce, protože teď víme, že jsme se vydali správnou cestou,“ uvedl předseda představenstva Michal Prokeš.

Důvodem vstupu pana Pauknera je především poctivost a skromnost klubu. „Za tu dobu, co moje firmy byly sponzory klubu, jsem měl možnost poznat, že se tu dělá poctivý fotbal v podstatě za malé peníze, a to mě velmi překvapilo vzhledem k tomu, co děje ve společnosti všude kolem,“ chválil dosavadní spolupráci pan Petr Paukner, majitel společnosti Carbounion.

„Chtěl bych přijít s něčím, co je nové. Vytvořit klub, který nebude stát a padat se sponzorem a jeho penězi, ale klub, který bude mít zelenou v práci s mládeží, která by měla tvořit páteř klubu a díky které bude možné stavět kádr prvního týmu na odchovancích. K tomu bych chtěl využít i své kontakty v Německu a využít kooperace s nějakým z německých klubů.“ okomentoval své plány.

Dalším bodem tiskové konference byl podpis tříleté smlouvy trenéra Luboše Kozla. „Touto tříletou smlouvou bychom chtěli vyjádřit Lubošovi svou důvěru a poděkování za práci, kterou tady odvedl, a zároveň věříme, že s podepsáním této smlouvy ustanou veškeré šumy, které kolem něj byly,“ uvedl generální ředitel Michal Šrámek.


A jaké jsou cíle do nové sezony? Obhájit pozici, které jsme dosáhli v posledních dvou ročnících. „Rádi bychom navázali na poslední dva ročníky. Tím nemyslíme umístění, ale především bodový zisk a počet vstřelených branek, který byl v posledním ročníku vyšší,“ uvedl téma pan Prokeš.

Luboš Kozel je s přípravou spokojený, jedinou kaňkou je zranění Luboše Kaloudy. „Luboš je jediný z hráčů, který nebude k dispozici pro první kolo. Měl naštíplé dva obratle a já doufám, že pro další kolo případně pro to třetí bude k dispozici,“ věří trenér áčka Luboš Kozel. 
„Připraveni jsme dobře. První prověrkou bude právě až soutěž. Mužstvo je konsolidovaný a stabilizovaný a je si vědomo v čem má své kvality,“ dodal.