clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 01.05.2013

Čeká nás král remíz, Jihlava!

V páteční předehrávce 26. kola zavítá Dukla na Vysočinu, kde poměří síly s devátou Jihlavou. Výkop je plánován na 18,00 hodin.

Vysočina Jihlava vstoupí do utkání s třicetibodovým ziskem, který by měl znamenat již pravděpodobnou záchranu. V době zimní přípravy odešel nejproduktivnější hráč, dvaadvacetiletý Stanislav Tecl, který v současnosti obléká plzeňský dres. Naopak tým Vysočiny posílil příchod dvaadvacetiletého útočníka Arnolda Šimonka, který přestoupil do Jihlavy z Nitry, dalším přírůstkem v kádru trenéra Komňackého jsou obránci Jan Šilinger ze Znojma, Peter Čvirik z Trnavy a Milan Kopic ze Slovanu Bratislava. Dále na Vysočinu přišli útočníci David Vaněček ze Sokolova a Václav Vašíček ze Znojma.

Král remíz, kterému jsme chvílemi šlapali na paty, si tu poslední odvezl ze hřiště Sparty, kdy letenskému klubu nečekaně vstřelil během dvou minut dvě branky. A Sparťané museli toto manko dohánět. To se jim nakonec povedlo stejně rychlými dvěma góly patnáct minut před koncem, a tak utkání 25. kola skončilo remízovým stavem 2:2. Další jednobodové úspěchy si Jihlava připsala s Hradcem Králové, Libercem (oba 0:0), Příbramí (2:2) a Teplicemi (1:1). Naopak tříbodového zisku dosáhla na domácím hřišti proti o poháry bojující Mladé Boleslavi a Brnu. Utkání s moravskými kluby z Olomouce a Ostravy skončilo prohrami 0:3 a 0:1.

Ještě ve druhé lize (sezóna 2012/11) Dukla Jihlavu s přehledem na domácím hřišti porazila 3:1. Ze hřiště našeho pátečního soupeře, jsme si naopak odvezli bod za remízu 0:0. Poslední vzájemné utkání se hrálo na podzim na Julisce a Dukla v něm s Jihlavou remizovala 2:2 po nerozhodném poločase 1:1.

Jihlava určitě nebude lehkým soupeřem, proto přijeďte podpořit svůj tým na jihlavský stadion!

Luboš Kozel: "Čeká nás těžký zápas, protože Jihlava se prezentuje velice solidními výkony. I když přišli v zimní přestávce o střelce Tecla, tak se můžou opřít o kvalitní defenzivu, góly moc nedostávají, a zároveň mají dobrý přechod do útoku. Před koncem sezóny to vypadá, že jsou zachránění a můžou být v klidu, což je pro nováčka skvělé, zvládli to s přehledem. V utkání se Spartou asi překvapili všechny a musím říct, že když jsem ten zápas viděl, tak remizovali naprosto zaslouženě."

FK Dukla Praha - FC Vysočina Jihlava 2:2 (1:1)

Branky: 16. Berger, 67. Pospěch (pen.) - 26. Karlík, 47. Obert. ŽK: 29. Malý (DUK) - 66. Obert (JIH), 90. Karlík (JIH). Rozhodčí: Proske - Košec, Zeman. Diváci: 1135.
FK Dukla Praha: Rada – Romera (88. Marek), Štetina, Vorel, Vrzal – Malý, Gedeon, Borek (74. Přeučil) – Podrazký (62. Pázler), Pospěch, Berger.
FC Vysočina Jihlava: Blažek - Obert, Tlustý, Šourek, Josl - Masopust (89. Kosak), Karlík, Jungr, Vaculík - Kučera, Mešanovič (87. Sedláček)

AC Sparta Praha – FC Vysočina Jihlava 2:2 (0:0)

Branky: 74. Lafata, 75. Bednář - 65. vlastní, 67. Vaculík. ŽK: 12. Jungr, 30. Karlík, 60. Marek, 81. Rada, 82. Vaculík. Rozhodčí: Jílek – Dobrovolný, Vysloužil. Diváci: 11695.
Sparta: Vaclík – Vidlička (70. Bednář), Švejdík, Jarošík, Hybš – Vácha, Hušbauer – Kadlec, Matějovský, Krejčí (51. Kweuke) – Lafata. Náhradníci: Čech – Pamič, Kadeřábek, Polom, Čermák.
FC Vysočina: Blažek – Marek, Tlustý, Šourek, Josl (77. Čvirik) - Karlík, Rada – Masopust (71. Kliment), Jungr (88. Koloušek), Vaculík – Šimonek. Náhradníci: Hanuš – Obert, Kučera, Kosak.