clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 03.04.2013

První jarní pražské derby je za rohem

V posledním pátečním utkaní jsme řádně vyšlehali Č. Budejovice 4:0, jak tomu bude na hřišti našeho nastávajícího soupeře, Slavie, se dozvíme už v pátek 5. dubna od 20,15 hod v Eden Arene. Utkání vysílá TV FANDA.

Po ne zcela odehraném 21. kole je Slavia ne 8. místě tabulky s celkovým počtem 26 bodů. Předběhnout ji mohla o Velikonocích Jihlava, v případě výhry nad Ostravou, ale utkaní bylo, kvůli nepřízni počasí, odloženo. Na rozdíl od smolného závěru podzimní části, v té jarní Edenští body jen kupí. Kromě uvodního, ještě únorového utkání, kdy Slavia podlehla na hřišti Olomouce 2:1, si připsala dvě vítězství (Brno 1:0, Liberec 3:1) a dvě remízy (Boleslav 1:1, Teplice 1:1). Právě v minulém kole, ji o tři body na hřišti soupeře připravil teplický Vondrášek. 


O zimní pauze z týmu odešel Stanislav Vlček, který ukončil profesionální kariéru. V odchodu z klubu ho dále následovali obránci Róbert Cicman (hostování Nitra) a Martin Latka (Düsseldorf), a záložníci Zoran Milutinovič a Tomáš Frejlach (hostování Brno). Naopak tým posilila jména jako obránce Milan Bortel (Zlaté Moravce), záložníci Rudolf Skácel (Dundee U.) a Marcel Gecov (Gent), dále útočníci Martin Fenin (Chotěbuz) a Dávid Škutka (MFK Košice).

Páteční zapas bude i soubojem brankářů. Filip Rada vede ještě s dvěma brankáři tabulku vychytaných nul s celkovým počtem 8 nul. Kamil Čontofalský je v těsném závěsu se 7 nulami. Zajímavé toto utkání bude zejména pro útočníka Zbynka Pospěcha, který zde ještě v minulé sezóně působil, zároveň i pro Filipa Radu, který má na Slavii tatínka. 

Se Slavií nás momentálně v tabulce dělí 4 body. Tento rozdíl budou chtít Edenští jistě dotáhnout, proto neváhejte a přijďte nás v pátek podpořit!

Luboš Kozel: "V pátek nás čeká pražské derby, těžký zapas. Slavia je soupeř,  který bude chtít v domácím prostředí potvrdit svou výkonnost.  Na jaře prohráli pouze s Olomoucí,  se kterou prohrát nemuseli. Přes zimu posílili o kvalitní hráče a já si myslím,  že jejich mužstvo půjde nahoru."

Poslední utkaní soupeře

FK Teplice - SK Slavia Praha 1:1 (0:0)
Branky: 89. Vondrášek - 70. Vošahlík. ŽK: Mahmutovič - Nitrianský, Gecov. Rozhodčí: Paták - Košec, Pospíšil. Diváci: 4 820
Teplice: Grigar – Lüftner, Jablonský, Rosa – Vondrášek, Matula (57. Mahmutovič), Ljevakovič, Chovanec (74. Podaný) – Litsingi, Vachoušek (80. Vůch), Jindráček.
Slavia: Čontofalský – Nitrianský, Bortel, Dobrotka, Čonka – Vošahlk (80. Mičola), Petrák, Zmrhal, Juhar – Fenin (86. Gecov), Škutka (88. Škoda)


Poslední vzájemné utkání

FK Dukla Praha - SK Slavia Praha 0:0 (0:0)
Branky:- .ŽK: 62. Borek - 20. Škoda, 74. Latka. Rozhodčí: Drábek – Wilczek, Nádvorník. Diváci: 4122
FK Dukla Praha: Rada - Hašek, Božič (85. Štetina), Vorel, Vrzal – Podrazký (80. Engelmann), Gedeon, Borek - Berger, Přeučil, Svatonský (69. Pázler). Trenér: Kozel.
SK Slavia Praha: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Juhar – Koreš (55. Mičola), Petrák - Kisel (90. Cicman), Zmrhal, Tusjak (83. Čonka) – Škoda. Trenér: Rada.