clanek-1

Po vyrovnaném zápase prohra gólem v závěru utkání v Hostouni

28.04.2024, 17:00
V. Zeithamela

Sokol Hostouň

1:0

(0 : 0)

24. kolo, B-tým 2023/2024 - ČFL Skupina A

FK Dukla Praha B

Sestava domácí: Valín – Egbe, Štětka, Čížek – Kokeš (77. Novák ), Hucek, Křenek, Mládek – Etemike (86. Bízek), Januška (90+1 Venancio), Fotr (K) (77. Paulizzi)

Sestava hosté: Štefan –Ulman, Krejčí, Krenciv (K) (72. Kocman), Fojt – Atsuta (86. Nikl) , Bačinský (62. Magdi), Uhlíř – Hübl, Jelínek, Lehký

  • Branky: Štětka (82. min.) ŽK: Januška (41. min.), Křenek (48. min.), Hucek (49. min.), Novák (90.+3.min.) - Uhlíř (62. min.) Rozhodčí: Beneš - Doubrava, Štefan
Ve čtyřiadvacátém kole ČFL, sk. A zavítala rezerva B-týmu Dukly do nedaleké Hostouně, kde se utkala s domácím Sokolem Hostouň.. V podzimní části Dukla s Hostouní remizovala na domácím hřišti v Přední Kopanině 3:3, když střelci branek byli F. Špatenka, Ch. Bačinský a A. Magdi. Trenér B-týmu Dukly, A. Majer, využil v tomto zápase z lavičky A-týmu Dukly k udržení zápasové praxe v útoku F. Lehkého. Zajímavostí bylo, že za Hostouň nastoupili 4 hráči, kteří ještě v nedávné minulosti oblékali dres Dukly: D. Čížek, T. Křenek, T. Mládek a F. Novák. Navíc trenéři obou týmů se dobře znají, a asistent trenéra Hostouně J. Jeslínek má k Dukle také blízko, takže zápas nesl známky derby utkání.

Domácí v rozestavení 3-4-3 začali s vyplněním přehuštěného středního pásma (střední třetiny hřiště) a dlouhými míči do křídel za obranu s cílem skórovat po centrovaných míčích ze stran, případně získat standardní situace a z nich ohrožovat branku Dukly. Domácí začali aktivněji v první čtvrthodince, kdy zahrávali čtyři rohové kopy, ale bez přímého ohrožení branky Dukly. Naopak první gólová šance zápasu patřila Dukle, kdy F. Lehký hlavičkoval v náběhu hlavičkou z 10 metrů jen půl metru vedle . První střelu na branku tak vyslali domácí v 19. minutě po rohovém kopu, ale ostrou střelu domácího záložníka Křenka z pravé spojky z 18 metrů J. Štefan v brance Dukly stačil nohou vykopnout. Když pak Dukla získávala herní převahu, domácí stačili zastavovat útočné snahy Dukly často jen za cenu faulů. Všechny čtyři žluté karty domácích byly uděleny za fauly na unikajícího F. Lehkého, dále problémy domácí obraně dělal i pohyblivý H. Hübl. Nepřesný rozhodčí Beneš mimo to ještě řadu unfair zákroků domácích na O. Jelínka benevolentně přecházel.

Po odpískání prvního poločasu pak rozhodčí Beneš udělil dvě žluté karty trenéru A.. Majerovi za jeho slovní kritiku výkonu rozhodčího.

Do druhé půle žádný z trenérů nestřídal, domácí obdrželi v začátku druhé půle dvě žluté karty za úmyslné fauly v poli.

Když v 60. minutě si dobře navedl míč F. Lehký a z 20 metrů pálil ostrou ranou jen půl metru nad břevno domácí branky, bylo zřejmé, že utkání může rozhodnout první branka utkání. Po té domácí zvýšili tlak a důraz v osobních soubojích. V 68. min. si vytvořili gólovou šanci, ale T. Mládek z úhlu z levé strany ze 13 metrů střílel nad branku Dukly.

V 72. min. po ostrém centru do malého vápna v náskoku na míč s domácím útočníkem Etemikem byl nárazem na tyč zraněn N. Krenciv, který musel být vystřídán a rychlou záchrannou službou byl převezen na Kladno do nemocnice.

V 77. minutě po rohovém kopu R. Fojt v gólové pozici zakončoval F. Lehký z levé strany 2 metry vedle.

Domácí po té změnili rozestavení na 4-4-2 a snažili se všemi prostředky dotlačit míč do branky Dukly. To se jim nakonec po rohovém kopu 82. minutě podařilo, když na zadní tyči zůstal nepokrytý domácí stoper Štětka a hlavou ze 4 metrů vstřelil jedinou branku utkání.

V samém závěru utkání pak ještě domácí F. Novák obdržel žlutou kartu za držení F. Lehkého rukama.

Hodnocení zápasu trenérem B-týmu Dukly A. Majerem:

„Hostouň dnes vsadila na jednu kartu, že bude hrát dlouhé balony za obranu nebo na naši obranu, dobere tam nějaké míče a bude tam mít nějaké standardní situace. Nám se to po úvodu, po patnácti-dvaceti minutách podařilo eliminovat. Myslím si, že jsme neodehráli úplně špatné utkání, až na jednu věc, a to je finální fáze, kde nejsme schopni, už opakovaně, se dostat do více šancí, mít lepší zakončení, vždycky se nám to někde zadrhne a tam to skončí. Pak jednu ze standardních situací deset minut před koncem jsme neubránili, což taky teď v posledních zápasech těch gólů ze standardek dostáváme hodně. Dá se říci, že z nějakých 11 gólů, které jsme inkasovali v jarní části, jsme šest nebo sedm dostali ze standardních situací. To nás dnes stálo zápas, minimálně ten jeden bod.“