clanek-1

Kozel rozhodl drama v Olomouci

02.10.2023, 17:30
Andrův stadion, Olomouc

SK Sigma Olomouc B

0:1

(0:0)

11. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2023/24

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Trefil – Slavíček, Bednár, Vepřek, Sláma (60. F. Uriča) – Spáčil, Langer – Mikulenka (74. Proniuk) – Israel (60. Moses), Fiala, Šíp (74. A. Uriča).

Sestava hosté:

Šťovíček – Ullman, J. Jeřábek, Peterka, Hrubeš – Kozel, Barac – Moulis (69. Škoda), Matějka (90+2. Holiš), Šebrle (68. Douděra) – M. Červenka (63. Zeronik).

  • Branky: 52. Kozel, ŽK: 51. Šíp, 82. Spáčil – 22. Ullman, 54. Hrubeš, 59. Barac, 72. Šťovíček, Rozhodčí: Krejsa – Lakomý, Líkař, Střely na bránu: 1:4, Střely mimo: 9:6, Rohy: 5:4.
  • Diváci: 277
V rámci jedenáctého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Dukla vyhrála na hřišti B-týmu Sigmy Olomouc. Hosté se na začátku utkání mohli rychle ujmout vedení, ve druhé minutě však svou šanci nezužitkoval Moulis. Po změně stran se Pražané dostali do vedení po výstavní střele Davida Kozla z přímého kopu. Do konce zápasu už Sigma nedokázala vyrovnat a výběr trenéra Petra Rady si tak z Androva stadionu odvezl tři body.

Hráči Dukly byli po pohárové kanonádě v Uherském Hradišti při střelecké chuti a po několika desítkách vteřin si připravili první velkou šanci. Přízemní míč z levé strany nechal Červenka propadnout za sebe, kde stál nikým neobsazený Pavel Moulis. Ofenzivní křídelník Pražanů vyslal bez přípravy tvrdou střelu, kterou ale reflexivním zákrokem zneškodnil domácí brankář.

Postupem času se domácí začali dostávat do stále větších příležitostí a ta největší přišla několik minut před poločasovou pauzou. V nepřehledné situaci uvnitř vápna se míče zmocnil Mikulenka, který naštěstí pro Duklu nevystřelil s potřebnou razancí, a tak celou akci uklidnila obrana Pražanů.

Po změně stran se i přes zvýšenou aktivitu Olomouce nakonec prosadila jako první hostující Dukla. Ve dvaapadesáté minutě získali Pražané standardní situaci u levé autové čáry, ke které se postavil David Kozel. Jednadvacetiletý záložník vyslal přímou dalekonosnou střelu, která k překvapení brankáře Trefila zapadla až ke vzdálenější tyči.

O několik chvil později mohli svěřenci Petra Rady udeřit podruhé. Dělovka Ondřeje Ullmana zpoza vápna vystrašila Trefila, který nohou vyrazil mimo. Celá akce následně vyústila v ještě jeden centr, který těsně mimo branku hlavičkoval Pavel Moulis.

Herní pohoda po vstřelené brance se u celku z Julisky projevovala i nadále. Lukáš Matějka si po hodině hry našel ve vápně míč, který tvrdou střelou vyslal proti domácímu brankáři. K následné dorážce se dostal ještě Marek Červenka, který ale příležitost nevyužil a přestřelil.

Sigma hrála s přibývajícím časem na stále větší riziko a v sedmaosmdesáté minutě sahala po vyrovnání. Centrovaný míč kapitána Vepřeka zakončoval hlavou Fiala, brankář Šťovíček však v celé situaci nemusel ani zasahovat. Olomoucký útočník mířil vedle.

Dukla tak z Olomouce veze všechny tři body za výhru 1:0. Další utkání odehrají Pražané v sobotu 7. října od 16 hodin. Svěřenci Petra Rady se na venkovním hřišti střetnou s Vlašimí. 

Hodnocení trenéra:

Petr Rada (FK Dukla Praha):