clanek-1

Dukla proti Chrudimi pouze remizovala

29.04.2023, 14:00
Na Julisce, Praha-Dejvice

FK Dukla Praha

1:1

(0:1)

25. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2022/23

MFK Chrudim

Sestava domácí:

Rada – Barac, Peterka (C), Krch, Zapletal – Šebrle (18. Hrubeš), Havelka (82. Buchvaldek), Ullman (46. Piroch), Moulis – Červenka (46. Špatenka, 82. Douděra), Matějka.

Sestava hosté:

Floder – Halász, Míka, Hašek, Jančura (64. Jedlička) – Řezníček, Juliš, Průcha (86. Firbacher), Záviška, Kesner (C) – Látal (64. Sotorník).

  • Branky: 60. Peterka – 21. Juliš, ŽK: 56. Matějka – 39. Řezníček, 64. Látal, 90+2. Floder, Rozhodčí: Kvítek – Vyhnanovský, Špindlerová, Střely na bránu: 4:3, Střely mimo: 6:4, Rohy: 8:2.
  • Diváci: 1203
V 25. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY dorazila na Julisku Chrudim. Hosté zkraje utkání zaskočili aktivní hrou domácí obranu a odměnou jim byla branka Juliše z desáté minuty. Ačkoliv si Dukla vytvořila několik nebezpečných šancí, dočkala se po změně stran už jen vyrovnávací branky, kterou v šedesáté minutě zařídil kapitán Jan Peterka.

Hosté v posledních pěti zápasech vyhráli pouze jednou, Dukla za stejné období jen jednou nebodovala a navíc se v jarní části FNL v utkání prosadila vždy jako první. Oba dva týmy se tak nacházely před vzájemným střetem v zcela jiných pozicích, byli to však hráči Chrudimi, kteří zahrozili jako první.

Nejprve si svěřenci Radka Kronďáka připravili šanci ve třetí minutě, když se Záviška s Látalem dostali do přečíslení, ale nestihli včas zakončit. V jednadvacáté minutě se již Východočeši branky dočkali. Průcha našel ve vápně centrem z přímého kopu přesně hlavu Petra Juliše, který překonal brankáře Radu.

Domácí poté zvýšili svoji aktivitu a vypracovali si několik zajímavých šancí. V šestadvacáté minutě propadl centr Moulise na nabíhajícího Filipa Havelka, který na hranici malého vápna zakončoval ve skluzu. Proti této střele vytáhl Jiří Floder pohotový zákrok, kterým celou akci překazil.

Pražané byli nebezpeční především na své pravé straně, kde hostující defenzivě přidělával práci především Pavel Moulis. Po jedné z podobných šancí měli domácí v šestatřicáté minutě příležitost rohového kopu.

Hlavičkující Krch hledal v lepší pozici Lukáše Matějku, který ale neměl potřebnou razanci při zakončení. Brankou neskončilo ani přečíslení dvou na jednoho, kdy Moulis hledal opět nabíhajícího si nejlepšího střelce Pražanů. Vyběhnutím překazil celou situaci Floder.

Patnáct minut po změně stran na sebe vzal zodpovědnost kapitán Jan Peterka, kterému zády k brance přistrčil míč Matějka. Na jeho utaženou střelou k pravé tyči nedokázal hostující brankář nijak zareagovat a celá Juliska vybouchla do radostné euforie.

Tým z Prahy byl i nadále tím aktivnějším. V sedmdesáté minutě si navedl míč středem hřiště Matějka, který několik metrů před vápnem vystřelil. Jeho střelecký pokus ale konečky prstů vytěsnil na roh Floder.

Dukla tak remizovala s Chrudimí nerozhodně 1:1. Další utkání čeká Pražany 7. května v Táborsku. 

Hodnocení trenéra:

Petr Rada (FK Dukla Praha):