clanek-1

Malé pražské derby pro Slavii

14.05.2018, 18:00
Juliska

FK Dukla Praha

0:2

(0:1)

28. kolo, HET liga 2017/18

SK Slavia Praha

Sestava domácí: Rada – Miloševič, Ostojič, Jiránek, Podaný – Brandner (75. Douděra), Marek Hanousek (C), Bilovský, Néstor – Schranz (87. Bezpalec), Djuranovič (55. Kušnír).

Sestava hosté: Kolář – Frydrych, Jugas, Ngadeu, Bořil – Souček – Stoch, Hušbauer, Sýkora (78. Danny), Zmrhal (C) (90+1. Hromada) – Tecl (56. Milan Škoda).

  • Branky: 10. Sýkora, 90+4. Stoch.
    ŽK: 58. Néstor, 67. Kušnír – 76. Hušbauer, 82. Souček.
    Rozhodčí: Ardeleánu – Moláček, Paták.
  • Diváci: 7324
Dukla nezlomila černou sérii v derby se Slavií a na vítězství nad červenobílými tak bude nadále čekat. Sešívaní se ujali vedení po trefě Sýkory a v samotném závěru pečetil jejich výhru Stoch.

Hodnocení trenéra:

Jaroslav Hynek: „Víme, že Slavia patří spolu s Plzní k lídrům soutěže, do takového zápasu se vám musí povést úplně všechno a navíc musíte doufat, že soupeř nebude mít svůj den. Takticky jsme plnili to, co jsme si řekli, ale hned od začátku zápasu jsme hráli bojácně, bylo tam málo agresivity v osobních soubojích, v čemž Slavia dominuje. Slavia dala hodně brzo gól a udělala si komfort, který se pak těžko dohání. Poločasem se to změnilo, kluci si vzali k srdci to, co si řekli mezi sebou a to, co jsme po nich jako trenéři požadovali, druhý poločas byl lepší. Škoda, že jsme neproměnili šanci v 63. minutě, kdy Ivan Schranz vyhrál souboj, šel do pokutového území, možná mohl volit spíš přihrávku než zakončení, nicméně byla z toho standardka, ze které měl Kuba Podaný největší šanci na vyrovnání. Kdyby to bylo 1:1, Slavia by musela hrát trochu jinak a i zápas mohl mít jiný vývoj. Ke konci jsme se snažili zvládnout zápas aspoň do remízy, celé jsme to otevřeli, ale nepodařilo se nám balony líp využít a Slavii ohrozit. Oni měli ještě dvě, tři příležitosti, které mohli využít, v závěru dali pojistku na 2:0. Vítězství si zasloužili.“


Pokud jste byli na stadionu, vyplňte náš dotazník pro feedback. Vašich pár minut času nejen, že pomůže zlepšit služby na stadionu, ale navíc vás zařadí do slosování o 2 VIP vstupenky na utkání s Plzní.