clanek-1

Na Slovácku bez bodu

21.04.2018, 17:00
MFS Miroslava Valenty

1.FC Slovácko

2:0

(2:0)

25. kolo, HET liga 2017/18

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Heča – Juroška, Břečka, J. Krejčí, Divíšek – Daníček (C), Sadílek – Navrátil (70. Machalík), Havlík, Petr (79. Jakub Rezek) – Zajíc (62. Kubala).

Sestava hosté: Rada – Miloševič, Ostojič (46. Preisler), Jiránek, Podaný (46. Bilovský) – Marek Hanousek (C), Bezpalec – Brandner, Néstor, Holík (73. Djuranovič) – Schranz.

  • Branky: 39. Havlík, 45. Havlík (pen.).
    ŽK: 34. Podaný.
    Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Pospíšil.
  • Diváci: 4362
V prosluněném sobotním podvečeru bylo šťastnějším týmem domácí Slovácko. Zápas rozhodla šestiminutová pasáž v závěru prvního poločasu, po které se tým z Uherského Hradiště ujal dvoubrankového vedení. To si svěřenci Michala Korduly pohlídali až do závěrečného hvizdu.

Hodnocení trenéra:

Jaroslav Hynek: „Ostře sledovaný zápas všemi týmy, které jsou na spodu a ve středu tabulky. Výsledek byl důležitý pro oba soupeře, snažili jsme se na zápas připravit, ale už v prvním poločase jsme potvrdili, že jsme na něj připraveni vůbec nebyli a Slovácko nám dalo lekci, která vyústila ve dvoubrankové vedení. V prvním poločase jsme byli všude pozdě, žádný odražený balon nebyl náš a Slovácko hrálo svoji hru a rozebralo nás. Díky Filipu Radovi byl brankový rozdíl jen 2:0. Do druhého poločasu nás omezilo dvojité vynucené střídání kvůli zdravotním komplikacím Kuby Podaného a Ivana Ostojiče, to nás obralo o možnosti střídání později. Za poločasového výsledku 2:0 ještě není hotovo a máte 45 minut k tomu něco udělat. Snažili jsme se, nicméně kvalitně hrající Slovácko jsme nedokázali v ničem ohrozit. Byla tam jedna diskutabilní situace, kdy podle nás mohla být zapískaná penalta nebo standardka na pomezí pokutového území, možná by to udělalo jiný vývoj, ale to byla jediná situace za celý zápas. To bych se stébla chytal. Když to kompletně shrnu, za průběh bychom si to ani nezasloužili. Musím Slovácku pogratulovat za jejich výkon a zasloužené vítězství.“