clanek-1

Dukla porazila 2:0 Bohemians, tři body zůstaly na Julisce

25.08.2017, 18:00
Juliska

FK Dukla Praha

2:0

(1:0)

5. kolo, HET liga 2017/18

Bohemians 1905

Sestava domácí: F. Rada (K) – Kušnír, Ostojić, Jiránek, Podaný – Bezpalec, Daniel Tetour – Kovaľ (69. Mustedanagić), Milošević (85. Preisler), Brandner (61. Schranz) – Holenda.

Sestava hosté: Fryšták – M. Dostál, Hůlka, Šmíd (K) (72. Nečas), Kocič – Reiter (79. Kuchta), Švec, Mašek (72. P. Buchta), M. Hašek, Bartek – Kabajev.

  • Branky: 23. Kovaľ, 83. Mustedanagić
    ŽK: 28. Bartek
    Rozhodčí: Nenadál – Pochylý, Horák
  • Diváci: 5127
V pátém ligovém kole jsme hostili vršovické Bohemians, kteří byli před zápasem na šestém místě tabulky a po dlouhé době šli do zápasu s Duklou jako favorit. Pěkné počasí malého pražského derby přilákalo na Julisku 5 127 diváků, kteří viděli domácí výhru 2:0 a první prohru Bohemians v této sezoně. Góly vstřelili Róbert Kovaľ a Zinedin Mustedanagič.

Hodnocení trenéra:

Jaroslav Hynek: „Když jsme šli do derby, měli jsme na paměti, že Bohemka doteď neprohrála a hráči si mohli věřit v tom, jak zápasy zvládali. Nedostávali moc branek a hráli velice sebevědomě, šancí sice mívali pomálu, ale jednoznačně byli zajímaví na baloně a dokázali pracovat celé utkání. Mně se výkony Bohemky obrovsky líbily a šli jsme do tohoto zápasu opravdu s respektem. Také jsme chtěli zápas zvládnout a udělat si dobrý krok do reprezentační pauzy a do dalšího zápasu s Jihlavou, abychom v následujících čtrnácti dnech mohli kvalitně popracovat a neměli v hlavě to, že máme větší bodovou ztrátu. Jsem rád, že se nám to bodově podařilo, i když hra ještě není taková, jakou bychom si představovali. Do první branky to bylo slušné, Bohemka tolik netlačila a spíše čekala, co z toho vznikne, nám se podařilo dát gól ze secvičené standardní situace, takže jednoznačně pochvala pro hráče, i když gól padl až z dorážky. Po góle jsme ale couvli, byli jsme všude druzí a hodně jsme kazili v přechodové fázi, místo toho, aby nás gól uklidnil, projevila se nepřesnost a nervozita. V druhé půli se to zlepšilo, byli jsme kompaktnější a dokázali jsme víc hrozit z brejků, škoda ofsajdu hned ze začátku druhého poločasu, z videa bylo ale vidět, že šlo o správné rozhodnutí rozhodčího. Měli jsme víc brejků, nebezpečnost šla za námi a gól v 82. minutě náš výkon celkově zklidnil. Jsme rádi za vítězství a věříme, že v dalších zápasech půjde kvalita hry ještě více nahoru.“