clanek-1

Dukla uhrála na Vysočině bod

21.10.2016, 18:00
Stadion v Jiráskově ulici

FC Vysočina Jihlava

1:1

(1:0)

11. kolo, ePojisteni.cz liga 2016/17

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Hanuš – Tlustý, Krejčí, Rosa, Urdinov – Štěpánek (81. Dvořák), Urblík – Vaculík (K) (69. D. Ikaunieks), Hronek, Zoubele – Rabušic (90+3. Vitásek).

Sestava hosté: F. Rada – Miloševič, Štetina, Bezpalec, Preisler – Hanousek (K), Tetour, Považanec (88. Šimůnek) – Juroška (69. Čajič), Néstor, Olayinka (81. Beauguel).

  • Branky: 38. Zoubele – 71. Olayinka.
    ŽK: 25. Tetour.
    Rozhodčí: Berka – Kotalík, Černý.
  • Diváci: 2903
Nezaujatý divák si přišel na své. Zápas byl doslova napěchovaný množstvím šancí, které se převážně odehrály v prostoru před gólmanem Hanušem. I přesto šla v prvním poločase do vedení domácí Jihlava. Dukle se podařilo snížit 20 minut před koncem, ale ačkoliv k definitivnímu otočení stavu utkání nebylo daleko, tak si naši hráči odvážejí pouze bod za remízu.

Hodnocení trenéra:

Jaroslav Hynek: „Po celou dobu jsme si vytvářeli gólové šance, jak v prvním poločase, kdy se Jihlava snažila hrát vyšší presink i v druhém poločase, kdy vypadala, že spíš brání výsledek 1:0 a hrála na rychlé brejky. Takže z tohoto pohledu musím být za naši hru spokojený. Ale ve finále fotbal se hraje na góly a ty jsme nedali. Příležitostí na ně bylo dost, ale brankáře se nám nepodařilo překonat. Pro mě jednoznačně jsme dnes Jihlavě darovali bod a dva tu ztratili.“

Michal Bílek: „Věděli jsme, že Duklu nebudeme přehrávat, protože to je kombinačně silné mužstvo, což potvrzuje už delší dobu. Soupeř lépe držel balón a my jsme hráli z obraného bloku s dobrou defenzivou tak, abychom do našeho prostoru nenechávali nabíhat soupeřovi hráče. Přesto si Dukla vytvořila dost příležitostí. Pro nás mohl být výsledek lepší jen tehdy, když bychom lépe využili standardní situaci za stavu 1:0. Ale jinak si myslím, že ten bod je pro nás maximum, které jsme mohli dnes získat.“