clanek-1

Bod z jablonecké Střelnice

11.09.2016, 17:00
Střelnice

FK Jablonec

1:1

(0:1)

6. kolo, ePojisteni.cz liga 2016/17

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Hrubý – Nový, Beneš (K) (46. Kouřil), Pernica, Kubista – Jiráček – Masopust, Trávník (46. Doležal), Pospíšil, Mihálik (67. Končal) – Wágner.

Sestava hosté: F. Rada – Kušnír, Štetina, Šimůnek (K), Preisler – Hanousek, Považanec (90+2. Smejkal), Tetour – Manzia (56. Olayinka), Beauguel, Juroška (67. Čajič).

  • Branky: 52. Mihálik – 14. Považanec.
    ŽK: 74. Kubista – 45+2. Štetina, 57. Beauguel, 90+1. Čajič.
    Rozhodčí: Franěk – Wilczek, Fišer.
  • Diváci: 2048
Dukla vstoupila do utkání velmi dobře a již ve 14. minutě šla díky trefě Jakuba Považance do vedení. Bohužel na začátku druhého poločasu dokázal snížit domácí Mihálik. I přes několik slibných šancí se hostující hráči nedokázali prosadit a tak si ze severu Čech odvážejí jeden bod za remízu.

Hodnocení trenéra:

Jaroslav Hynek: „Věděli jsme, že uhrát v Jablonci jakékoli body, je těžké. V zápase jsme chtěli odvézt maximum a na hřišti to bylo na hráčích vidět. Prvních patnáct minut jsme dominovali a korunovali jsme je brankou. Potom nás soupeř chvíli zatlačil, nemohli jsme se chvíli dostat ze svého pokutového území, ale nějak zásadně nás to neohrozilo. Znovu jsme získali kontrolu nad hrou, ale do konce poločasu z toho nebyla šance, vyjma závěru, kdy na zadní tyči hlavičkoval Manzia. Ve druhém poločase Jablonec prostřídal a jeho hra se zvedla. My jsme kluky nabádali, aby zůstali aktivní a drželi balon ve středním pásmu, to se nám ale příliš nedařilo a soupeř srovnal na 1:1. Nicméně poté se pro mě nepochopitelně soupeř stáhl a my se vrátili ke své hře. Vytvořili jsme si několik brankových šancí, ale stále čekáme na to kvalitní řešení. Myslím si, že po těch čtrnácti dnech se naše ofenzivní fáze zlepšila, o čemž svědčí i krásná branka z prvního poločasu, ale ve druhém poločase se nám už branku přidat nepodařilo. Takže bod je dobrý, ale za ten průběh hry a naši aktivitu si myslím, že jsme mohli pohlížet na tři.“

Zdenko Frťala: „My jsme dnes tou remízou utrpěli vítězství. Soupeř měl spoustu nebezpečných situací a nám dělalo problém skoro všechno. Takže jsem rád za ten výsledek, ale co se týče předvedené hry, tak tohle absolutně nebylo podle mých představ, ale i představ fanoušků. Ačkoliv jsme remizovali, tak se musíme za předvedený výkon omluvit.“