clanek-1

Jednogólová prohra v Karviné

20.08.2016, 16:00
Městský stadion Karviná

MFK Karviná

2:1

(0:0)

4. kolo, ePojisteni.cz liga 2016/17

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Laštůvka – Holík, Dreksa, Hošek, Eismann (K) – Janečka, Šisler – Jan Moravec (82. Galuška), Budínský (77. Okleštěk), Zelený – Jurčo (90. Panák).

Sestava hosté: Hroššo – Kušnír, Štetina, Smejkal, Podaný – Považanec (67. Preisler), Daniel Tetour (81. Juroška), Hanousek (K) – Néstor (14. Čajič), Beauguel, Olayinka.

  • Branky: 56. Dreksa, 84. Galuška – 90+1. Marek Hanousek.
    ŽK: 80. Holík – 26. Olayinka, 88. Štetina.
    Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Boček.
  • Diváci: 4126
Snížení v podobně trefy Marka Hanouska přišlo až příliš pozdě a tak si Dukla neveze z Karviné žádný bodový zisk. Po bezbrankové první půli udeřili domácí dvěma góly ve druhém poločase a v hektickém závěru už se o vítězství připravit nenechali.

Hodnocení trenéra:

Jaroslav Šilhavý: „ Jsme samozřejmě opět zklamaní. Druhé utkání venku a opět jsme ho nezvládli. Celý zápas jsme měli více ze hry, ale domácí nás předčili v bojovnosti. Povedla se jim standardka, kterou se dostali do vedení a poté bránili stejně dobře jako v minulém kole proti Boleslavi. Utkání rozhodl druhý gól. My jsme ještě dokázali následně snížit, ale trápí nás hra útočníků. V poli jsme zatím přehráli všechny naše dosavadní soupeře, ale sráží nás naše ofenzivní hra.“

Jozef Weber: „To, co tady říkal Jarda Šilhavý, je samozřejmě pravda. Dukla byla silnější s míčem, ale my jsme dnes ani žádnou aspiraci držet míč déle než soupeř neměli. Věděli jsme, že na straně Dukly je větší fotbalová kvalita a my jsme to dnes chtěli nahradit trochu jinými zbraněmi a to se nám v prvním poločase nedařilo. Druhý poločas už byl o něčem jiném. Pomohla nám úvodní branka. Utkání jsme si v závěru zbytečně zdramatizovali, i když musím přiznat, že si Dukla gól zasloužila.“