clanek-1

Domácí třígólová výhra nad Hradcem

14.08.2016, 17:00
Juliska

FK Dukla Praha

3:0

(1:0)

3. kolo, ePojisteni.cz liga 2016/17

FC Hradec Králové

Sestava domácí: Hroššo – Kušnír, Štetina, Smejkal, Podaný – Hanousek (K), Považanec, Tetour (72. Kovaľ) – Olayinka (84. Preisler), Beauguel, Čajič (63. Néstor).

Sestava hosté: Ottmar – Holeš, Chleboun, Plašil (K), Mudra – Mareš, Schwarz (58. Trubač) – Martan (82. Pázler), Vlkanova (58. Zorvan), Malinský – Žondra.

  • Branky: 6. Smejkal, 76. Néstor (pen.), 86. Preisler.
    ŽK: 68. Smejkal – 61. Zorvan, 75. Ottmar.
    Rozhodčí: Julínek – Paták, Peřina – Zelinka.
  • Diváci: 1415
Ve třetím utkání ePojisteni.cz ligy dokázala Dukla poprvé bodovat naplno. O jednoznačný výskledek 3:0 se postarali Michal Smejkal, Néstor Albiach a Dominik Preisler. Pro posledně jmenovaného to byla premiérová trefa v nejvyšší soutěži.

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný: „Celkem aktivně jsme začali, ale z první standardky jsme inkasovali gól, což určilo ráz prvního poločasu, kdy Dukla byla nebezpečná v rychlých přechodech do útoku. My byli nepřesní a málo agresivní. O poločase jsme si řekli, že musíme přidat na důrazu a agresivitě. Do proměněné penalty bylo na spadnutí naše vyrovnání, ale bohužel se nestalo a po penaltě se zápas zlomil a Dukla byla pánem na hřišti. Trochu jsme doplatili na ten úvod zápasu, ale pro nás liga nekončí, my se s ní seznamujeme a připravíme se co nejlépe na další zápas, který hrajeme doma s Jihlavou.“

Jaroslav Šilhavý: „Vzhledem k utkáním z prvních dvou kol, jsme měli k Hradci respekt. Konkrétně jsem byl na Bohemce, kde předvedli výborný výkon a očekával jsem to samozřejmě i tady. Zápas trochu ovlivnil náš rychlý gól, nicméně si myslím, že v prvním poločase tam byla spousta nepřesností z obou stran. Nedotáhli jsme akce, které byli slibně rozvinuté, mohli jsme být nebezpečnější ve vápně, chyběl nám důraz. Ve druhém poločase cítil Hradec šanci na vyrovnání, my to ustáli. Pak přišla penalta, která zápas zlomila. Jsem rád a musím kluky pochválit. Potřebovali jsme doma vyhrát. Dá nám to motivaci do dalších zápasů a věřím, že se budeme ještě zlepšovat.“