clanek-1

Na závěr těsná prohra se Slováckem

14.05.2016, 15:30
Juliska

FK Dukla Praha

0:1

(0:0)

30. kolo, Synot liga 2015/16

1.FC Slovácko

Sestava domácí: F. Rada – Čajič, Štetina, Gorkšs, Vrzal (87. Bezdička) – Marek Hanousek (K), Považanec, Daniel Tetour (78. Vašíček) – Berger, Mareš, Néstor (67. Preisler).

Sestava hosté: Daněk – Reinberk, T. Rada, Civič (84. Valenta) – Diviš (89. Chvátal), Chýla, Daníček, S. Hofmann – Šumulikoski (K), Havlík (90+1. Sadílek) – Koné.

  • Branky: 74. Diviš.
    ŽK: 70. Preisler – 45. Šumulikoski, 59. S. Hofmann.
    Rozhodčí: Machálek – Ratajová, Kubr (Lerch).
V posledním utkání sezóny nedokázala domácí Dukla přetlačit Slovácko a prohrála nejtěsnějším jednogólovým rozdílem. O jedinou branku utkání se postaral čtvrt hodiny před koncem hostují Jaroslav Diviš.

Hodnocení trenéra:

Svatopluk Habanec: „Na začátek řeknu, že jsem moc rád, že jsme sezonu završili výhrou. Ta se netvořila jednoduše, protože domácí tým je jednoznačně strašně silný na míči, jak už po celou dobu Lubošova převzetí týmu, takže fotbalovost byla na straně domácích. My jsme hráli trochu z bloku a chtěli jsme kontrovat našimi rychlými křídly. Také jsme ukázali fotbalovost, kterou jsme nějakou dobu nastavili a dali jsme gól, což domácí nedali, minimálně velkou šancí Kuby Mareše, a proto jsme vyhráli. Těch šancí nebylo až tolik, ale ten zápas jsme vyhráli tím, že ta branka byla na naší straně.“

Luboš Kozel: „Sezonu jsme chtěli zakončit vítězstvím. Jak se říká, když je konec dobrý, tak je všechno dobré. Nevím, jestli to byl tento případ. Myslím, že to nebyl náš zápas, ta snaha nějaká byla, ale kvalita jako jsme měli v útočné fázi v předchozích utkáních, tak určitě ne a víceméně naše snaha skončila u šestnáctky a jestli se nepletu, tak jsme měli jednu střelu na branku za celý zápas, což je hrozně málo na to, abychom utkání zvládli vítězně. Jak to tak vždycky bývá, udělali jsme sem tam nějakou chybu dozadu a při jedné jsme si nechali dát branku a neudrželi ani remízu.“