clanek-1

Dukla si doma poradila se Zlínem

30.10.2015, 18:00
Juliska

FK Dukla Praha

1:0

(0:0)

12. kolo, Synot liga 2015/16

FC Fastav Zlín

Sestava domácí: F. Rada – Miloševič, Štetina, Gorkšs, Vrzal – Považanec (65. Jurendič), Marek Hanousek (C), Daniel Tetour (90. Jeřábek) – Kovaľ (79. Beauguel), Krmenčík, Čajič.

Sestava hosté: Dostál – Pazdera, Jugas, Hájek, Matějov – V. Vukadinovič, Holík, Živulič, Koreš (83. Bartolomeu) – Poznar, Železník (C).

  • Branky: 64. Vrzal (Čajič). ŽK: 57. Krmenčík – 88. Živulič. Rozhodčí: Paták – Mokrusch, Vlasjuk – Kocourek.
  • Diváci: 1332
Dukla si připsala velmi důležité vítězství, když v domácím utkání dokázala porazit Zlín nejtěsnějším rozdílem 1:0. O jedinou branku zápasu se postaral ve druhém poločase Ondřej Vrzal, když dokázal uklidit hlavou do brány Čajičem zahrávaný rohový kop.

Hodnocení trenéra:

Luboš Kozel: „Dnešní výkon nebyl strhující, ale když vezmu v úvahu dobře rozjetá, ale nedotažená předchozí utkání a k tomu velkou marodku v ofenzivních řadách, tak můžu být spokojený. Zlín, i když v posledních kolech nebodoval, tak předváděl slušné výkony a zejména doma s Teplicemi výsledek neodpovídal průběhu utkání. V první půli si vytvořil velkou šanci z naší chyby, kterou naštěstí neproměnil, ale více ze hry jsme měli my. Druhý poločas měl podobný průběh, až se nám podařilo vstřelit gól ze standardní situace. V závěru na nás sice bylo vidět, že jsme minulá utkání v této fázi ztratili, ale silou vůle jsme zápas dotáhli do vítězného konce. Už jsme to potřebovali.“

Bohumil Pánik: „Věřil jsem, že si odsud odvezeme minimálně bod, protože Dukle chyběli 4 silní hráči. Nám sice taky chybí hráči, ale chtěli jsme se svým aktivním pojetím prosadit. Úvod nám vycházel, domácí nebyli připraveni, že je budeme vysoko napadat, získávat balóny a přecházet bočními prostory do útočné fáze. Bohužel jsme to nedohráli a utkání dospělo do fáze: „Kdo tu branku dá?“. Paradoxně ji dal jeden z menších hráčů Dukly ze standardní situace. A to rozhodlo.“