clanek-1

Z Liberce veze Dukla cenný bod!

10.08.2015, 19:00
U Nisy

FC Slovan Liberec

1:1

(1:0)

3. kolo, Synot liga 2015/16

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Hladký – Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák – Folprecht (69. Sackey), Pavelka (C) – Josef Šural, Shala (73. Delarge), Kerbr – Rabušic (77. Bakoš).

Sestava hosté: F. Rada – Jurendič, Hlinka, Jeřábek, Vrzal – Považanec (46. Čajič), Marek Hanousek (C), Daniel Tetour (84. Miloševič) – Berger, Beauguel, Přikryl (69. Mareš).

  • Branky: 45. Šural - 63. Berger. ŽK: 24. Kerbr - 46. Vrzal. Rozhodčí: Pechanec – Pilný, Peřina.
  • Diváci: 7100
Z utkání rozdílných poločasů si Dukla přiváží velmi cenný bod. Autorem jediné branky pražanů byl Tomáš Berger. Skvělým výkonem se blýskl Filip Rada, který vychytal nařízenou penaltu pro Liberec a další velké šance severočechů.

Hodnocení trenéra:

Luboš Kozel: "Z hlediska výsledku musíme být spokojení, protože to je pro nás velmi cenný bod na hřišti soupeře, který má dnes velmi dobrou sportovní formu. Z hlediska hry a výkonu jsem byl hodně nespokojený. V první půli jsme hráli pomalu, staticky a pasivně. Soupeř nás přehrával a jen se štěstím jsme drželi bezbrankový stav. Protože jsme si o to koledovali, dočkali jsme se ve 45. minutě branky domácích. V kabině byla trošku bouřka. A myslím, že to pomohlo, protože se nám vstup do druhého poločasu vydařil. Byli jsme aktivnější, měli jsme dvě gólové šance už před penaltou. Od vyrovnání to bylo zase otevřené. I domácí si vybojovali penaltu, ale naštěstí nás Filip Rada podržel. V závěru jsme měli ještě dvě nebezpečné standardky, takže tím jsme ten pohled na utkání trošku vyrovnali, ale celkově byli domácí lepší a proto musíme brát bod."

Jindřich Trpišovský: "Já si myslím, že nás takový 10 minutový výpadek stál utkání. První poločas jsme hráli velmi dobře. Měli jsme převahu, soupeře jsme napadali vysoko, vytvářeli si šance a nenechali ho rozehrát. Bohužel jsme z toho tlaku vytěžili pouze jeden gól z trestného kopu. Ve druhém poločase Dukla převzala otěže a my nechytli tempo. Bohužel jsme vyrobili penaltu a inkasovali gól na 1:1. Poté si myslím, že jsme šli opět za vítězstvím, ale nedali jsme penaltu, pak nás vychytal fantasticky Rada, takže v součtu si za remízu můžeme sami."