clanek-1

Dukla porazila úřadujícího mistra ligy, Viktorii Plzeň!

01.08.2015, 20:15
Juliska

FK Dukla Praha

1:0

(0:0)

2. kolo, Synot liga 2015/16

FC Viktoria Plzeň

Sestava domácí: F. Rada – Jurendić (66. Milošević), Štetina, Jeřábek, Vrzal – Daniel Tetour, Marek Hanousek (C), Považanec – Přikryl (84. Čajič), Mareš (74. Beauguel), Berger.

Sestava hosté: Kozáčik – Rajtoral, Hubník, Procházka (C), Matějů – Kučera, Vaněk – Kopic, Kolář (63. Hořava), Vůch (73. Kovařík) – Ďuriš (71. Mahmutovič).

  • Branky: 77. Berger. ŽK: 18. Berger, 37. Jurendić, 79. Jeřábek, 80. Rada - 31. Matějů, 83. Vaněk . Rozhodčí: Lerch – Pospíšil, Kubr.
První vítězství ve své novodobé éře slaví Dukla proti Viktorii Plzeň. V 77. minutě se po akci Štetiny podařilo vstřelit jedinou branku zápasu Tomášovi Bergerovi. Dukla si tak připisuje své první tři body letošního ročníku SYNOT ligy.

Hodnocení trenéra:

Miroslav Koubek: "Chtěl bych pogratulovat Dukle k vítězství, dokázali vstřelit gól, dobře čelili našim útokům, a proto vyhráli. My jsme sice bez bodu a jsme zklamaní, ale hráči odehráli dobrý zápas. Dokonce bych řekl, že předvedli lepší výkon než letos na jaře, kdy jsme tady vyhráli"

Luboš Kozel: "Náš dnešní výkon neměl takové herní kvality, jako jindy, ale potřebovali jsme se odrazit od nějaké pracovitosti a důslednosti směrem dozadu, protože minule jsme dostali čtyři branky a dnes proti nám stál daleko lepší soupeř. Začátek zápasu jsme moc nezachytili, ale postupem času jsme hru vyrovnali, i když Plzeň měla dvě, tři šance. Ve druhém poločase Plzeň přidala dva nové hráče, pokud jsme chtěli uspět, museli jsme dobře bránit, někdy se nám to dařilo lépe, někdy hůře. Ale čekali jsme na svoji šanci, která přišla, když Lukáš Štetina výborně přečíslil z obrany a padla z toho vítězná branka. Bohužel vzápětí přišla chyba, kdy byla nařízena penalta, kterou Plzeň naštěstí neproměnila. Stálo při nás štěstí, ale někdy ho prostě musíte mít. Jsem rád, že jsme to dnes zvládli a moc si toho vážím."