clanek-1

Na Julisce zůstávají všechny tři body. Dukla porazila Jablonec 1:0!

18.04.2015, 17:00
Juliska

FK Dukla Praha

1:0

(1:0)

24. kolo, Synot liga 2014/15

FK Jablonec

Sestava domácí: Rada – Karavajev, Polom, Štetina, Mat. Hanousek – Považanec, Gedeon (C), Čajić – Berger (90. Kluk), Beauguel (81. Jeřábek), Mareš (85. Vorel).

Sestava hosté: Hrubý – Novák, Beneš, Pernica, Kysela (79. Masopust) – Greguš, Hübschman (C) – Crnkić (46. Mingazov), Pospíšil, Kopic – Doležal (69. Šabala).

  • Branky: 12. Berger. ŽK: 90. Považanec. Rozhodčí: Příhoda - Mokrusch, Jiřík.
  • Diváci: 1898
Dukla přivítala ve 24. kole třetí celek SYNOT ligy, severočeský Baumit Jablonec. O vítězi rozhodla jediná branka, jejím autorem byl Tomáš Berger, který si odnesl i ocenění Hráč utkání.

Hodnocení trenéra:

Jaroslav Šilhavý: "Myslím si, že byl k vidění zajímavý zápas s velkým množstvím šancí na obou stranách. Musím říci, že Dukla se prezentovala velice poctivým výkonem. Dobře kombinovala, hrála jednoduše dopředu, na rozdíl od nás, velmi dobře bránila a když byla na míči, tak byla klidná a zbytečně nekazila, taky na rozdíl od nás. Do začátku utkání jsme vstoupili dobře, byli jsme na míči a vzbuzovali jsme respekt, ale s prvním gólem jsme domácí posadili na koně, vytvořili si další šance, my jsme sice taky nějaké měli, ale nakonec asi na šance i na góly vyhráli oni a zaslouženě."

Luboš Kozel: "Jsem spokojený s výsledkem a dá se říci, že i s výkonem. Utkání jsme zvládli. Kvalitně jsme bránili a zároveň věděli, že se nám postupně budou ty prostory otevírat, záleželo jen jak toho budeme využívat a jak budeme řešit situace po zisku míče, zda správně hru zklidníme a nebo v jiných momentech udeříme. Myslím, že se nám to celé utkání dařilo. Soupeř si sice vynutil tlak, měl několik šancí, které vychytal Filip Rada, ale i tak si myslím, že jsme na počet příležitostí v prvním poločase byli lepší. Ve druhém poločase šancí ubylo, ale my jsme dál dobře bránili a dnešní vítězství je takovou odměnou za poctivost a pracovitost ve hře."