clanek-1

Za českými hranicemi se Dukle dařilo, porazila Union Berlin

13.11.2014, 19:00
Energie Arena

1. FC Union Berlin

0:1

(0:1)

Přípravná utkání 2014/15

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Haas – Kopplin, Hollwitz, Schönheim (82. Eglseder), Tsurikov – Jopek – Brandy, Dausch (71. Brenneisen) – Nebihi (86. Henning) – Kobylaski (68. Oschmann), Skrzybski.

Sestava hosté: Chudý - Kluk (75. Juroška), Štetina, Jeřábek (82. Reiter), Polom - Čajič, Gedeon (46. Hanousek), Považanec (46. Hlinka)- Berger (82. Preisler), Beauguel (46. Néstor), Mareš. (75. Manzia).

  • Branky: 29. Berger. ŽK: 52. Kluk. Rozhodčí: Manuel Gräfe.
Na mlhou zahaleném stadionu v německém městě Strausberg se střetla FK Dukla Praha s druholigovým Unionem Berlin. Po brance Bergera z prvního poločasu převzal kontrolu nad zápasem zejména pražský celek a zaslouženě zvítězil.

Hodnocení trenéra:

Luboš Kozel:

"Jsem rád, že jsme mohli sehrát dnešní utkání, protože si udržíme zápasový rytmus. Minulou sezonu se nám vyplatilo hrát s mužstvem ze 2. Bundesligy. Trvalo nám asi 25 minut, než dostal náš výkon nějaké parametry. Pak jsme dali branku a od té chvíle jsme byli lepším mužstvem na hřišti. Jediné dnešní negativum je, že na to kolik jsme si vytvořili šancí, jsme dali pouze jeden gól. Na druhou stranu to ale nevadí, protože budou hráči nohama na zemi. Proto doufám, že přistoupíme s maximální pokorou k utkání příští týden."

Norbert Düwel:

"Bylo to velice kvalitní přátelské utkání, za naše mužstvo nastoupilo pár hráčů širšího kádru, takže jsem je mohl vidět v akci proti dobrému mužstvu. S výsledkem jsem sice nespokojen, ale to v těchto zápasech není úplně prvotní. Dukla by v naší soutěži patřila k nadprůměrným týmům, je silná v kombinaci a ve svém kádru má několik velice zajímavých hráčů."