clanek-1

16.08.2014, 10:15
Strahov

FK Dukla Praha

4:4

(0:2)

2. kolo, Mladší dorost U17 2014/15

FC Viktoria Plzeň

Sestava domácí: Czehowsky - Vácha (51. Koubek), Barták, Šimek, Doležal (51. Douděra) - Král (77. Šíma), Kocourek, Tkachenko - Jardeky (41. Bagou), Vlček (41. Garček), Greš.

Sestava hosté:

  • Branky: Bagou, Barták, Tkachenko, Garček.

Hodnocení trenéra:

Jan Skoupil: "V prvním utkání nového ročníku České ligy nás čekal velmi těžký soupeř z Plzně, který loni obsadil v soutěži 3. místo. Byli jsme plni očekávání co tento souboj přinese a jestli v něm obstojíme. Nakonec to bylo utkání plné skvělého fotbalu, emocí a hektického závěru. Po úvodním oťukávání přebrali hosté iniciativu i díky našim nepřesnostem a znatelné nervozitě. Logickým vyústěním byl vedoucí gól, ke kterému jsme hostům sami výrazně přispěli. Po obdržené brance šel náš výkon nahoru, ale náznaky šancí jsme nedokázali správně vyhodnotit či realizovat. Inkasovaný gól před přestávkou byl pak logickým vyústěním dění na hřišti.
Na hráčích bylo vidět velké zklamání, podařilo se nám však tým znovu nabudit a zpět jsme šli odhodlaní druhý poločas zabojovat. Sice jsme inkasovali gól na 0:3, ale ve hře jsme začínali soupeře přehrávat. Po snížení nám Plzeň znovu odskočila na tříbrankový rozdíl, ale ani to nás nepoložilo. Na nohy nás postavily dvě velmi dobře sehrané standardní situace. V těchto fázích jsme soupeře jasně přehrávali a měli další dvě šance na srovnání. Ujala se však až hezká křídelní akce v závěru, kdy jsme zaslouženě vyrovnali. Penaltový rozstřel - letošní novinka nám sice bod navíc nepřinesl, ale to nemění nic na faktu, že hráči prokázali to pravé duklácké srdce a tvrdě na hřišti pracovali, za což byli zasloužené odměněni potleskem přítomných diváků.
Věřím, že hráči poznali, že jsou schopni odehrát skvělé utkání se silným soupeřem. Chyb jsme udělali dost, ale silných situací z naší strany bylo daleko víc. V utkání jsme obstáli a dotkli se svého potenciálu."