clanek-1

Epický obrat v posledních minutách a naše vítězství 3:2 v napínavém zápase

05.04.2024, 10:00
Bedřichovská

Meteor Praha

2:3

(2 : 0)

21. kolo, U18 - starší dorost B 2023/2024

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté: Šmidmajer – Budař, ( 46. Bošek) Zachar, Srba, (46. Ungerman) Pokorný M, - Maneval, Nečas, (60. Mikeš) Šelicha – Mára (46. Štěpán), Pokorný T., Kulhavý

  • Branky DUKLY: 83. Bošek, 87. Kulhavý, 90. Šelicha
Náš poslední zápas představoval dramatický obrat, kdy jsme ve 3:2 vítězství otočili nepříznivý vývoj zápasu. Po pomalém začátku a brzkých gólech soupeře jsme v druhé půli přinesli změny, které nám přinesly úspěch. Díky bojovnému výkonu a nezlomné vůli jsme dokázali vyrovnat a nakonec i vyhrát díky rozhodujícímu gólu z penalty v posledních minutách.

Náš poslední zápas představoval skutečnou výzvu, byl to náš pátý zápas sezóny. Už od začátku to bylo napínavé. Měli jsme potíže najít svůj rytmus, což na začátku umožnilo našim soupeřům brzkou kontrolu hry a inkasovali jsme gól už ve čtvrté minutě. Věci šly od špatného ke horšímu, když jsme udělali chybu, která nás stála druhý gól do sítě do sedmnácté minuty. Ale fotbal je hra plná vzestupů a pádů, a poločas nám dal příležitost se znovu sebrat. Druhá půle přinesla několik změn, jak v taktice, tak v personálu. Jak noví hráči vstupovali na hřiště, mezi námi vzrostl nový odhodlání. Bojovali jsme tvrdě, ovládali jsme hru a vytvářeli šance, ale prostě jsme nemohli najít cestu do sítě. Pak, konečně, v 83. minutě, po napínavém souboji po rohovém kopu, jsme dokázali snížit skóre. Stadion vzplál nadějí. A v 87. minutě dokonale načasovaným hlavičkováním jsme vyrovnali na 2-2. S jen pár okamžiky zbývajícími na hodinách, smělý běh do pokutového území nám vydobyl penaltu. Náš kapitán, Šelicha, se postavil k míči a s přesností rozhodl, zajistil nám vzrušující vítězství 3-2 v posledních chvílích zápasu. Byl to kolotoč emocí, ale nakonec se nám vyplatila naše vytrvalost.

Hodnocení trenéra Zorana Šupiče:

"Veškeré dění na hřišti odstartovalo neuspokojivě, když jsme nebyli schopni držet krok s tempem soupeře. Prvních dvacet minut patřilo výhradně jim, což vedlo k dvěma brankám proti nám. Chyby v obraně a nedostatek koncentrace nám přinesly ztrátu dvou gólů, což bylo pro nás důležité ponaučení.Přestávka však poskytla příležitost k přehodnocení a restrukturalizaci našeho přístupu. Úpravy v sestavě a taktice druhého poločasu byly klíčové. Noví hráči přinesli potřebné osvěžení a energii, což bylo vidět v naší hře. Začali jsme více napadat a měli jsme lepší kontrolu nad míčem.Zlepšený výkon se projevil v druhé půli, kdy jsme dokázali dvakrát skórovat a vyrovnat stav. Naši hráči ukázali obrovskou sílu vůle a odhodlání, když se nevzdávali ani při dvoubrankovém manku. Poslední desetiminutovka byla skvělou ukázkou naší schopnosti zvrátit zápas ve svůj prospěch.Celkově jsem spokojen s reakcí týmu v druhém poločase. Změna přístupu a bojovný duch hráčů nám umožnily vyhrát tenhle klíčový zápas. Je však důležité se poučit z našich chyb a pracovat na jejich odstranění, abychom se v budoucnu vyhnuli podobným situacím."