clanek-1

Po nešťastném průběhu odjíždíme z Boleslavi se čtyřbrankovou porážkou

13.04.2024, 10:00
Akademie 9.ZŠ

FK Mladá Boleslav

4:2

(2 : 2)

22. kolo, U19 - starší dorost A 2023/2024

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté: Vácha – Kolský, Pančev, Bárta, Valentík (46. Müller T.), Podroužek, Kožený, Svojsík (76. Šelicha) – Uher (64. Skalník), Mikeš, Sladovník (71. Babka)

  • Branky: 21. Monyč, 45+3. Buryán, 70. Gnip, 82. Výda – 12. Svojsík, 37. Mikeš (PK)
Po slibném prvním poločasu jsme nedokázali přidat třetí gól a naopak smolně inkasovali. To rozhodlo o výsledku utkání.

Vstup do utkání jsme měli velmi dobrý a už ve 12. minutě se střelecky prosadil Svojsík, kdy zužitkoval samostatný nájezd. Chybou v rozehrávce jsme však darovali domácím vyrovnání, když naši nepřesnost využil střelou na zadní tyč Monyč. V dalším průběhu Sladovník nastřelil spojnici tyče a břevna, Podroužek nedokázal prostřelit brankáře zblízka. Gólově se tak prosadil po delší herní pauze zaviněné zraněním Mikeš, který byl faulován v pokutovém území a následnou penaltu s přehledem proměnil – 1:2. Poločas se schyloval ke konci, domácí však ještě měli v nastaveném čase možnost rohového kopu. Ten jsme odvrátili, vrácený míč však na malém vápně zpracoval Buryán a z otočky vyrovnal. Druhý poločas se nesl ve znamení naší herní převahy, kterou jsme však brankově nedokázali zúročit. To se naopak se štěstím povedlo domácím, když jeden z centrovaných míčů Pančem odvracel tak nešťastně, že trefil před sebou stojícího Gnipa, od kterého se míč odrazil do naší branky. Při našem závěrečném tlaku, kdy jsme měli několik možností na vyrovnání, které jsme však opět nevyužili, domácí skórovali po rychlé křídelní akci zakončenou přesnou hlavičkou a uzavřeli tak brankový účet utkání.

Hodnocení trenéra Tomáše Kulvajta:

"Stejně jako v minulém utkání se Spartou, i tentokrát jsme hráli velmi otevřeně, což nám hlavně v prvním poločasu přineslo brankový efekt. V obranné fázi ale v posledních zápasech vyrábíme hloupé chyby, které dokáží naši soupeři trestat, stejně jako nedůslednost při standardních situacích, která nás na podzim zdobila. Když pak v závěru 2x přestřelíme z malého vápna, výsledek utkání je takový, jaký je… Aktuální je potřeba výrazně zvýšit důslednost v defenzívě, na které stály naše úspěchy na podzim. V útočné fázi věřím v naši kvalitu."