clanek-1

Buchvaldek přišel, viděl a zařídil postup

01.11.2023, 13:30
Na Julisce, Praha-Dejvice

FK Dukla Praha

3:1

(0:1)

4. kolo, MOL Cup 2023/24

MFK Vyškov

Sestava domácí:

F. Rada – Ullman, Hašek (51. Peterka), Holiš, Ludvíček – Douděra, Jeřábek, Špatenka (80. Moulis), Kozel (46. Hudec), Hrubeš (61. Buchvaldek) – Zeronik (61. Červenka)

Sestava hosté:

Borek – Ilko (46. Souaré), Coulibaly, Sylla (77. Štěpánek), Němeček – Kanakimana (61. Eneme), Vintr (61. Mafwenta), Lahodný, Červeň – Diallo, Kamara (61. Metsoko)

  • Branky: 62. Buchvaldek, 71. Buchvaldek, 74. Buchvaldek (pen.) – 38. Němeček, ŽK: 55. Ludvíček, 66. Rada, 75. Buchvaldek – 40. Vintr, 80. Mafwenta, Rozhodčí: Klíma – Vlček, Hádek, Střely na bránu: 6:3, Střely mimo: 2:1, Rohy: 9:0, Ofsajdy: 0:5, Fauly: 11:11.
  • Diváci: 573
V rámci osmifinále MOL Cupu zavítal na Julisku Vyškov. Hosté se na konci první půle dostali zásluhou Němečka do vedení. Po změně stran nejprve vyrovnal hlavičkou Buchvaldek, který následně přidal druhý zásah z přímé kopu a hattrick završil od penaltového puntíku. Výsledek 3:1 posouvá pražský celek do čtvrtfinále národního poháru.

Oba celky začaly utkání velice opatrně, důležitost zápasu si uvědomovaly od prvních minut. První náznak šance předvedli domácí v sedmatřicáté minutě. David Kozel přebral ve středu hřiště balón, nahrávkou do vápna ale nenašel Zeronika.

O pár okamžiků později se z ničeho nic dostali do vedení hosté. Kanakimana přebral Vintrovu nahrávku na pravé straně a posléze centroval do vápna Dukly. Na míč si počkal David Němeček, který střelou bez přípravy poslal Moravany do vedení.

Vzápětí Pražané sahali po vyrovnání a opět to bylo v režii Davida Kozla. Středopolař domácích tak dlouho přemýšlel o nahrávce, až se nakonec rozhodl zakončit. Přízemní rána z kraje brankového území ale proletěla vedle levé tyče.

Krátce po změně stran si Dukla připravila dvě velké šance. Špatenka nejprve otočil hru na pravou stranu, kde ke střele vybídnul Douděru, ten napoprvé přestřelil. O dvě minuty se stejná kombinace opakovala, ale ani tentokrát křídelník z Radovy družiny neuspěl.

Celek z Julisky provedl po hodině hry dvě změny v sestavě, na plac se dostali Marek Červenka a Lukáš Buchvaldek. Právě druhý jmenovaný se po minutě na hřišti postaral o vyrovnání, když Borka překonal přesnou hlavičkou.

Při chuti zůstal sedmadvacetiletý fotbalista i nadále a brzy z toho byla vedoucí branka. V minutě s číslem sedmdesát jedna se Lukáš Buchvaldek postavil k přímému kopu, pár metrů před hranicí vápna. Také tentokrát zamířil do stejného prostoru u pravé tyče a otočil na 2:1.

Snové střídání trenéra Rady dokonalo hattrick o tři minuty později. Coulibaly fauloval ve vápně právě hráče s osmadvacítkou na zádech, který se ke standardní situace záhy postavil. Bomba do levé šibenice také napotřetí zvedla Julisku na nohy.

Domácí si zbytek zápasu pohlídali a nedovolili soupeři vytvořit drama. Dukla tak po výhře 3:1 postupuje do čtvrtfinále MOL Cupu. Další utkání čeká svěřence Rady v neděli. Na Julisku zavítá v posledním domácím zápase podzimu Táborsko. 

Hodnocení trenéra:

Jiří Vágner (FK Dukla Praha):  

Lukáš Buchvaldek (FK Dukla Praha):