clanek-1

Dukla postupuje v MOL Cupu po výhře na Slovácku

27.09.2023, 18:00

1.FC Slovácko

3:4

(2:1)

3. kolo, MOL Cup 2023/24

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Heča – Reinberk (73. Kalabiška), Daníček, Srubek, Siňjavskij – Juroška (78. Petržela), Trávník, Havlík, Holzer – Kim (73. Vecheta) – Cicilia

Sestava hosté:

Rada – Vondrášek (75. Ullman) Peterka, Jeřábek, Hrubeš – Barac, Šebrle (90+3 Holiš), Kozel, Zeronik (69. Špatenka), Buchvaldek (69. Douděra) – Škoda (75. Červenka).

  • Branky: 43. Juroška, 45+1. Siňjavskij, 79. Srubek – 4. Buchvaldek, 56. Škoda, 73. Kozel, 90+3. Douděra, ŽK: 58. Peterka, Rozhodčí: Kotala – Kotík, Bureš, Diváci: 3390.
Dukla Praha ve 3. kole MOL Cupu zvítězila na hřišti 1. FC Slovácka. Celek z Julisky začal nejlepším možným způsobem, od čtvrté minuty Pražané vedli zásluhou Lukáše Buchvaldka. Domácí do konce poločasu skóre otočili. Těsně před poločasovou pauzou se prosadil nejprve Juroška a poté Siňjavskij. Po změně stran Dukla otočila zásluhou Škody a Kozla, hosté následně srovnali na 3:3. Na konečných 4:3 pro Duklu rozhodl v nastavení druhé půle Martin Douděra. Pražany po zaslouženém vítězství čeká odměna v podobě 4. kola poháru.

Hodnocení trenéra:

Jiří Vágner (FK Dukla Praha): Do dnešního zápasu jsme vstoupili hodně aktivně, což ve 4. minutě potvrdil Lukáš Buchvaldek - důrazně se prosadil před vápnem a nádherně zakončil. Tento gól nás dostal nejen do vedení, ale i do herní pohody hned na začátku utkání. Celý první poločas jsme měli dobrý pohyb po celém hřišti. Jakub Zeronik měl ještě jednu velkou šanci, kdy těsně minul bránu. Přístup, nasazení a velký chtíč postoupit byl z našeho výkonu zřejmý. Bohužel jsme si naši snahu zkomplikovali na konci prvního poločasu, kdy jsme během dvou minut dvakrát inkasovali. Obě situace jsme takticky špatně vyřešili a pustili našeho soupeře do vedení. V druhé polovině jsme ale navázali na náš aktivní výkon z první půle a dostali se tak do dalších šancí. Michal Škoda nejprve pohotově vyrovnal hlavou na 2:2. Následně krásně zakončil David Kozel na 3:2 a vrátil nám vedení. Musím vyzdvihnout výkon celého týmu, předvedli jsme poctivý výkon, kdy jsme hráli velmi náročný fotbal. Slovácko dokázalo zápas ještě vyrovnat poté, co jsme jim nabídli rohový kop. Nakonec jsme byli ale šťastnější my. Jakub Barac výborně vysunul Martin Douděru, který nám nádhernou brankou mezi nohy brankáře vystřelil vítězství. S dnešním výkonem a výsledkem jsem spokojeni, přestože jsme tři branky inkasovali. Předvedli jsme líbivý fotbal, kdy bylo k vidění mnoho dobrých šancí. Jsme rádi, že jsme mohli poměřit síly s tak kvalitním soupeřem a uvidíme, co nám přinese los do dalšího kola. Už v pondělí hrajeme v Olomouci s B-týmem Sigmy a na tento zápas se teď musíme dobře připravit!

Petr Rada (FK Dukla Praha):