clanek-1

Postup v MOL Cupu řídili Douděra s Červenkou

06.09.2023, 17:00
U Průhonu, Praha 7

Loko Vltavín

0:3

(0:1)

2. kolo, MOL Cup 2023/24

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Štorc – Čejda, D. Matějka, Podzimek – Maione (61. Hruška), Jedlička, Tichý, Osmani – Tesař (76. Veselý), Michl, Sprinz

Sestava hosté:

Rada – Ullman, Hašek, Peterka, Hrubeš – Douděra (80. Hudec), Barac, Kozel (65. Fojt), Špatenka (65. Lehký), Šebrle (65. L. Matějka) - Červenka (80. Buchvaldek).

  • Branky: 31. Douděra, 50. Červenka, 66. Douděra, ŽK: 20. Tichý, 47. Jedlička, 50. Štorc, 83. Čejda – 44. Červenka, 88. Lehký, Rozhodčí: Ulrich – Vlček, Váňa, Střely na bránu: 4:5, Střely mimo: 2:2, Rohy: 3:3, Ofsajdy: 2:7, Fauly: 14:11.
V rámci druhého kola MOL Cupu jsme se představili na hřišti Loko Vltavín. Po opatrném úvodu padla první branka po půl hodině hry z nohy Martina Douděry. Po změně stran přidal navzdory tlaku domácích druhý přesný zásah Marek Červenka. Výhru Dukly zpečetil v šestašedesáté minutě druhou trefou v zápase Douděra.

Hodnocení trenéra:

Petr Rada (FK Dukla Praha): „Naším dnešním cílem byl postup do dalšího pohárového kola a to se nám povedlo, takže jsme rádi. Vltavín hraje třetí ligu a mezi druhou a třetí nejvyšší ligou není zase takový rozdíl. Prvních dvacet minut jsme měli zápas pod kontrolou a pak se nám povedlo vstřelit branku. Soupeř měl krátce nato dvě nebezpečné brejkové šance, které jsme ale naštěstí přečkali. Přesně na takové příležitosti třetiligové celky čekají, věděli jsme o tom a všechny situace si pohlídali. V následujících dnech nás čeká odpočinek a musíme i dotrénovat, abychom dobrali kondici, protože v posledních zápasech to nebylo z naší strany ono. V následujícím týdnu už začneme přípravu na venkovním utkání s Opavou." Petr Rada se v pozápasovém rozhovoru vyjádřil i výkonům hráčů z dukelského B-týmu, kteří v dresu prvního mužstva zasáhli do pohárového utkání s Vltavínem: „Filip Lehký a Jiří Hudec s námi trénuji dlouhodobě, oba tedy vědí, jak fungujeme. Radek Fojt se nám jeví velice dobře, utkání zvládnul, přestože nastoupil až v průběhu druhého poločasu. Jen nás mrzí, že jsme kvůli limitu pěti střídajících i naší taktice nemohli do zápasu nasadit ještě obránce Šimona Krejčího. Oba hráči s námi budou i nadále trénovat."