clanek-1

Zasloužená remíza v posledním zápase podzimní části na „domácí“ trávě v Přední Kopanině s cábelíky z Králova Dvora

15.10.2023, 10:15
FC Přední Kopanina

FK Dukla Praha B

1:1

(1 : 0)

11. kolo, B-tým 2023/2024 - ČFL Skupina A

FK Králův Dvůr

Sestava domácí:

Gothard – Ulman (Magdi), Krejčí, Krenciv (K), Ludvíček –Hudec, Fojt, Zapletal A. – Hübl (86. Grunnet), Mikeš, Bačinský (60. Nikl)

Sestava hosté:

Tetour –Fatrdle, Novák, Rudavskyi, Čihák – Kabele (90. Beňo), Hradecký, Bouček, Kraus (K) – Procházka (80. Havránek), Patrovský (86. Kuča)

  • Branky: 45. min. A. Zapletal - 46. min. Procházka ŽK: 0 - Hradecký (31. min.) Rozhodčí: Fencl - Pálek, Kříž
V jedenáctém kole ČFL, sk. A přivítala rezerva B-týmu Dukly na domácím hřišti v Přední Kopanině hosty z Králova Dvora. FK Králův Dvůr v minulém ročníku ČFL obsadil čtrnácté místo se ziskem 35 bodů, jedenáctá rezerva Dukly Praha získala o tři body více. V podzimní části před rokem v 10. kole rezerva Dukly prohrála na domácím hřišti s Královým Dvorem 1:3, když střelcem branky byl J. Hodek a v jarní části jsme přivezli z Králova Dvora bod za remízu 2:2, když střelci branek Dukly byli F. Lehký a F. Ulman. Za FK Králův Dvůr nastoupil v dnešním zápase v brance dřívější hráč Dukly David Tetour, který do Králova Dvora přestoupil v letní přestávce ze S. Hostouň. V uplynulém, desátém, kole Králův Dvůr doma prohrál se Slavií Karlovy Vary 1:3 a tak po deseti kolech uzavíral tabulku ČFL, sk. A se ziskem šesti bodů, s tříbodovou ztrátou na patnáctý Loko Vltavín. B-tým Dukly, který v desátém kole remizoval na hřišti Admiry Praha 1:1, byl po odehraných 10 kolech se ziskem 13 bodů na 8. místě aktuální tabulky ČFL. Rezervní tým Dukly využil v tomto zápase hráče z lavičky A-týmu k udržení jejich zápasové praxe a k rozehrání po zranění. V obraně tak vypomohl D. Ludvíček a v záloze J. Hudec. Z A-dorostu pak dostal v útoku příležitost F. Mikeš. V kvalitním vyrovnaném zápase důraznější a zkušenější hosté v poslední čtvrthodině prvního poločasu si sice vypracovali dvě brankové příležitosti, které však neproměnili, ale v poslední minutě první půle se opřel do míče A. Zapletal a „vymetl pavučinku v pravém vinglu“ Tetourovy branky a tak se šlo do kabin na vedení mladíků z Dukly. Do druhého poločasu nastoupila obě mužstva beze změn, a hosté hned ve 46. min. po pěkné akci a nekompromisní hlavičce útočníka Procházky vyrovnali na 1:1, a protože Dukla neproměnila ve druhé půli své dvě brankové příležitosti, rozešla se obě mužstva smírně 1:1. Rezerva Dukly tak získala do tabulky další cenný bod a je v průběžné tabulce ČFL, sk. A po odehraných 11 kolech se ziskem 14 bodů na 8. místě.

Hodnocení trenéra:

Hodnocení zápasu trenérem B-týmu Dukly A. Majerem:

„Dnes, paradoxně, v prvním poločase bych řekl, že byli lepší hosté, ve druhém poločase my, ale výsledky obou poločasů byly obrácené, takže bych řekl, že průběhy obou poločasů odpovídaly spíše opačnému skóre a tuto remízu považuji za zaslouženou. Přestože jsme si ve druhém poločase převahu vytvořili a měli jsme tam jednu nebo dvě velké šance, tak za ten první poločas nemůžeme čekat, že budeme mít tři body.“