clanek-1

Z Bohemky vezeme "pouze" bod

27.08.2023, 10:15
SK Čechie Uhříněves

FK Bohemians 1905 B

3:3

(3:3)

4. kolo, B-tým 2023/2024 - ČFL Skupina A

FK Dukla Praha B

Sestava domácí:

Valeš – Lehovec (79. Doležal), Damašek, Kadlec, Petrouš, Těšínský – Bělaška (58. Pluhař), Nekvasil, Farkaš (K) – Pomahač (58. Bárta), Marhoul (70. Müller)

Sestava hosté:

Gothard – Krejčí, Krenciv (K), Jeřábek, Fojt – Lehký (46. Hudec), Bačinský, Špatenka (75. Zapletal) – Hrubeš, M. Škoda (86. Jelínek), Buchvaldek (75. Hübl)

  • Branky: Marhoul 2 (24. a 26.min.), Bělaška (27. min.) - M. Škoda 3 (10., 13. a 30.min.) Rozhodčí: Duda - Hodek, Šlajs
Ve čtvrtém kole ČFL, sk. A zajížděla rezerva B-týmu Dukly na druhý konec Prahy, do Uhříněvsi, kde za „anglického počasí“, na rychlém trávníku narazila na domácí B-tým Bohemians Praha 1905. V uplynulém ročníku ČFL domácí rezerva „Bohemky“ obsadila pěknou druhou příčku se ziskem 57 bodů. Rezerva Dukly Praha obsadila 11. pozici se ziskem 38 bodů. V podzimní části loňského ročníku Dukla B vyhrála na domácím hřišti 3:1, když dvě branky vstřelil dnes ligový Adediran a jednu si dali bohemáci vlastní, čestný úspěch vstřelil Zeman. Jarní odvetu na hřišti Bohemky Dukla prohrála 2:3 po poločase 0:3, když za domácí stříleli branky Novák 2 a Mužík 1, Dukla snižovala ve druhém poločase brankami R. Fojta a O. Jelínka. V uplynulém kole B-tým Dukly prohrál na domácím hřišti s Motorletem 0:1 a B-tým Bohemians Praha 1905 prohrál v Karlových Varech s místní Slavií 1:2. Po třech odehraných kolech tak měla rezerva Bohemky na svém kontě 6 bodů, stejně jako rezerva Dukly (na 5.-8 místě tabulky ČFL). Rezervní tým Dukly využil v tomto zápase hráče z lavičky A-týmu Dukly k udržení jejich zápasové praxe, kteří vyztužili všechny řady, a tak v obraně vypomohl J. Jeřábek, v záloze F. Lehký a F. Špatenka a J. Hudec a v útoku J. Hrubeš, M. Škoda a L. Buchvaldek. V zápase, v němž domácí proti sestavě v loňském ročníku nastoupili v obměněném složení, vycházeli ze zajištěného obranného valu 5-3-2, který se v útočné fázi měnil na 3-3-4, se Dukla snažila přejít přes tento zhuštěný val kombinační hrou. Na rychlém, mírnými dešťovými přeháňkami skrápěném trávníku, však tento obranný val nápaditá hra Dukly již v prvních dvanácti minutách dvakrát lehce překonala. Domácí ale během čtyř minut dokonale třemi brankami otočili skóre, aby pak svůj střelecký koncert zakončil M. Škoda svojí třetí brankou a ve 30. minutě tak uzavřel gólový účet tohoto utkání na 3:3. Dukla až do konce zápasu byla aktivnější a prostřídáním si udržela tempo. Zatlačila domácí a jen nepřesnosti v zakončení na kluzkém rychlém terénu a výborné zákroky domácího brankáře Valeše byly příčinou toho, že si rezervní tým Dukly nepřivezl na Julisku všechny tři body. Střelecky se v pohledném, oboustranně otevřeném zápase předvedli hrotoví útočníci obou týmů, za domácí L. Marhoul se dvěma brankami a za Duklu M. Škoda, jemuž se „povedl“ hattrick během první půle. Mladý tým Dukly si tak odváží ze hřiště Bohemky cenný bod, ale podle předvedené hry a počtu brankových příležitostí jich mohlo být třikrát tolik.

Hodnocení trenéra:

Hodnocení zápasu trenérem B-týmu Dukly A. Majerem:

„Myslím si, že dnešní zápas pobavil hlavně diváky, kteří se přišli podívat, že byl zajímavý jednak průběhem skóre a jednak i předvedeným fotbalem. Vlastně se dá říct, že my jsme to utkání ztratili v průběhu rozmezí 23. a 27. minuty. Nevím úplně, co se stalo, ale dostali jsme tři branky, vlastně za stavu kdy jsme vedli o dvě branky to soupeř rychle otočil. Tam jsme hned reagovali na 3:3 a pak si myslím, že po většinu zápasu jsme měli poměrně velkou převahu, hlavně ve druhém poločase. Bohužel, ve druhém poločase nám trošku chyběla větší kvalita ve finální fázi, zase nám tam někde chyběl kousek, a když už jsme se pak do dvou vyložených šancí dostali, tak domácí skvěle podržel Roman Valeš. Takže z tohoto pohledu je škoda pro nás, že nemáme tři body, ale na druhou stranu si myslím, že jsme podali o hodně lepší výkon než minulý týden.“