clanek-1

Vítězství v Chrudimi! Trefili se Matějka a Ullman

08.05.2024, 17:30
Stadion Za Vodojemem

MFK Chrudim

0:2

(0:1)

27. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2023/24

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Floder – F. Novotný (76. Čolić), Míka, Toml, Kosek – Skwarczek – Záviška (76. Borkovec), Langhamer (76. Bauer), Kesner – D. Látal (82. Kutík), Mašek (76. Zvolánek).

Sestava hosté: Rada – Vondrášek, D. Hašek, Peterka, Holiš, Ullman (74. Zeronik), Kozma (87. Barac), J. Hora, Kozel (77. Mešanović), Douděra (74. Moulis), Matějka (77. J. Jeřábek).

  • Branky: 14. Ullman, 70. Matějka

    ŽK:35. D. Hašek

    Rozhodčí: Szikszay – Hrabovský, Novák

    Počet diváků: 1820
    Střely na bránu:7:7, Střely mimo:5:5, Rohy:5:5.
Od května roku 2021 se Dukle Praha nepodařilo zvítězit v soutěžním utkání na půdě Chrudimi. Výsledek, který tuto sérii ukončil, otevřel Ondřej Ullman, po změně stran přidal druhou branku Lukáš Matějka.

Pražané vlétli do zápasu a hned v prvních vteřinách si vytvořili příležitost. David Kozel se po necelých dvou minutách zmocnil míče na hranici pokutového území, jeho následný centr jen těsně minul vzdálenější tyč. Na druhé straně měl hodně prostoru na zakončení Langhamer, ale vůbec netrefil míč.

V další příležitosti si Douděra vyměnil míč s Ullmanem, celá akce však byla zažehnána včasným návratem obrany. První jmenovaný připravil o pár chvil později další problém pro domácí obranu. Hráč s jedenáctkou na zádech přebral míč na polovině hřiště a dostal se až k zakončení. Naneštěstí jen těsně minul levou tyč.

Tlak Dukly sílil. David Kozel v desáté minutě zakončoval z velkého úhlu a malém nachytal chrudimského brankáře, míč ale nakonec jen orazítkoval levou tyč. Po dohrání celé akce dostal vedoucí celek F:NL příležitost rohového kopu, Matějka však ve vzduchu úspěšný nebyl, toho to však nemuselo dlouho mrzet.

Ve čtrnácté minutě vhazoval dlouhý aut Tomáš Vondrášek. Ten našel přesně hlavu Matějky, který ještě prodloužil na zadní tyč. Do zakončení se dostal Ondřej Ullman, který procpal míč až za brankovou čáru.

Dukla byla nadále při chuti a další šanci si vytvořila chvíli po vstřelené brance. Odraženým míč, který bez přípravy zakončil Hora, jen těsně přeletěl břevno. Na druhé straně se do prvního závaru dostali také domácí. Mašek z malého vápna, ani Látalova následná střela cestu do branky nenašli.

Do druhé půle vstoupili aktivnější domácí fotbalisté Chrudimi. Dva pohotové zákroky Filipa Rady ale držely Vágnerovu skupinu ve vedení. Z rychlého protiútoku zahrozila Dukla, jenže Floder pohotově zneškodnil. Duklu to však nemuselo mrzet příliš dlouho.

Martin Douděra na pravém křídle zpracoval míč a dostal se až do brankového území. Jeho střelu sice domácí brankář ještě vyrazil, na druhé zakončení od Lukáše Matějky už byl ale Floder krátký.

Do konce utkání drželi Pražané míč na svých kopačkách a dovedli zápas do vítězného konce. I díky ztrátě Vyškova nám k postupu do nejvyšší fotbalové ligy stačí ve zbývajících třech zápasech získat dva body.

Hodnocení trenéra:

Jiří Vágner (FK Dukla Praha): Vítězství v dnešním vloženém kole bylo velmi důležité. Věděli jsme, že po tomto utkání nás čeká zápas doma, který může být rozhodující. Proti Chrudimi jsme sice šli brzy do vedení, ale herně nám utkání jinak příliš nevycházelo. Od 30. minuty jsme spíše bojovali, než hráli fotbal. Ve druhém poločase pak převzali otěže utkání domácí, ale my i přesto dokázali zvýšit na 2:0. Filip Rada nás dnes podržel třemi fantastickými zákroky, předvedl vynikající výkon! V neděli hrajeme doma s Prostějovem, chceme vyhrát a rozhodnout u nás, na Julisce.