clanek-1

Vyrovnaný duel s Chrudimí rozhodl Kozel

21.10.2023, 14:00
Na Julisce, Praha-Dejvice

FK Dukla Praha

1:0

(0:0)

13. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2023/24

MFK Chrudim

Sestava domácí:

Šťovíček – Ullman (46. Vondrášek), Hašek, Peterka, Ludvíček – Moulis (72. Douděra), Kozel, Barac (90+1. M. Červenka), Šebrle (79. J. Jeřábek) – Matějka, Zeronik (46. Špatenka).

Sestava hosté:

Floder – Borkovec (84. Kutík), Míka, Toml, F. Novotný – Skwarczek, Jan Řezníček – Záviška (74. D. Látal), Langhamer, Kosek (84. Hájek) – Huf.

  • Branky: 77. Kozel, Rozhodčí: Kotala – Bureš, Mikeska, Střely na bránu: 2:3, Střely mimo: 5:3, Rohy: 8:5.
  • Diváci: 925
V rámci 13. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se na Julisce představil celek MFK Chrudim. Po bezbrankové první polovině to dlouho vypadalo, že branka nepadne ani ve druhých pětačtyřiceti minutách. Dvanáct minut před koncem zápasu však ve prospěch Pražanů rozhodl přesnou střelou David Kozel.

Pražané se na Julisce představili po necelém měsíci a chuť ke hře byla k vidění od prvních minut. Po čtvrthodině hry získal nahrávku z levé strany Zeronik, který následně hledal spoluhráče u pravé tyčky. Nabíhající Pavel Moulis z úhlu zakončil, skvělým výběhem však celou akci překazil Floder.

Východočeši po laxním úvodu zabrali a zvýšili svoji aktivitu. Ve dvaatřicáté minutě po Šebrleho centru do vápna na balon těsně nedosáhl Lukáš Matějka. O pár desítek vteřin později rozehrával standardní situaci od pravé autové čáry Pavel Moulis.

Dlouhý míč dukelského křídelníka našel ve vápně nikým nehlídaného Dominika Haška. Navrátilec do základní jedenáctky pobídl Matějku, ten ale nevystřelil ideálně. Brankou poté neskončil ani rychlý protiútok domácích pět minut před koncem půle. Lukáš Matějka, tentokrát v roli nahrávajícího, posunul Šebrlemu, ani ten však brankovou síť za Floderem nedokázal rozvlnit.

Tlak z domácí strany neutichal ani po změně stran. Na začátku sedmapadesáté minuty rozehrávali Moulis s Kozlem rohový kop nakrátko. Přízemní centr druhého jmenovaného proletěl hostujícím vápnem a do branky už balon nedostal ani Tomáš Vondrášek na zadní tyči.

Na druhé straně nezůstal bez šance ani městský fotbalový klub. Ve čtyřiašedesáté minutě mohl svůj celek poslat do vedení ex-dukelský David Huf. Nejlepší střelec Chrudimi v dosavadním průběhu ročníku z levé strany orazítkoval tyč Šťovíčkovy branky.

Když už to vypadalo, že celý duel skončí bez branek, v 77. minutě se Juliska gólové radosti přece jen dočkala. Štěpán Šebrle prokličkoval na levé straně mezi trojicí hráčů a následně předal ve středu hřiště Davidu Kozlovi. Jednadvacetiletý záložník nejprve naznačil střelu, čímž zmátl prvního bránícího hráče. Následná střela se odrazila od pravé tyče a zapadla až za brankovou čáru.

Chrudim už na nepříznivý stav nedokázala zareagovat, a utkání tak skončilo 1:0. Svěřence Petra Rady čeká další zápas za týden. Od 10:30 se Dukla utká s Prostějovem na hřišti 1. HFK Olomouc.

Hodnocení trenéra:

Jiří Vágner (FK Dukla Praha): 

David Ludvíček (FK Dukla Praha):