clanek-1

Dukla přehrála Spartu a veze si tři body

23.07.2023, 10:30

AC Sparta Praha B

1:4

(0:2)

1. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2023/24

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Nalezinek – Vydra, Kukučka, Večerka (67. Ševínský) – Váňa, Kaštánek (C), Cissé (67. Mokrovics), Goljan (46. Holoubek) – Ševčík (75. Rus), Schánělec, Hranoš (46. Hodouš).

Náhradníci: Čtvrtečka – Hodouš, Mokrovics, Ševínský, Penxa, Rus, Holoubek.

Sestava hosté:

Šťovíček – Ullman, Hašek, J. Jeřábek, Ludvíček – Peterka (C), Kozel (87. Škoda) – Moulis (83. Douděra), Špatenka (71. M. Červenka), Zeronik (71. Šebrle) – Matějka (87. Barac).

Náhradníci: Rada – M. Červenka, Škoda, Hrubeš, Douděra, Šebrle, Barac.

  • Branky: 70. Schánělec - 4. Moulis, 31. Zeronik, 60. Zeronik, 85. Červenka. ŽK: 34. Vydra (SPB), 54. Večerka (SPB). Rozhodčí: Rouček – Kotalík, Pfeifer. Diváci: 1061.
Dukla Praha porazila v prvním utkání FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2023/2024 Spartu Praha B 4:1. Zápas se odehrál na stadionu Viktorie Žižkov před početnou kulisou 1061 diváků. Týmu z Julisky se vydařil úvod pražského derby, už ve 4. minutě se prosadil Pavel Moulis. Dvěma góly (31. minuta a 60. minuta) přispěl záložník Jakub Zeronik, letní posila Dukly Praha. Soupeř z Letné dokázal snížit v 70. minutě trefou Tomáše Schánělce. Na konečný stav 4:1 upravil střídající útočník ve žlutočerveném dresu Marek Červenka.

Hodnocení trenéra:

Petr Rada (FK Dukla Praha): „Výsledek se nerodil lehce, přestože jsme hned na začátku zápasu šli po dobré akci do vedení. Domácí měli v úvodu utkání několik závarů před naší brankou. Přežili jsme tři situace, kdy to zavánělo gólem. Jednou jsme měli i štěstí, ale podařilo se nám zvýšit na 2:0. Velkou šanci měl i Lukáš Matějka a do konce poločasu se nám podařilo vedení udržet. Druhou půli jsme začínali ostražitě, protože v minulosti jsme už několikrát podobné vedení zbytečně ztratili. Matějka měl další velkou šanci, byl sám před prázdnou bránou a mohl dát už dřív na 3:0. Zeronik pak ale krásně vystřelil zpoza vápna a šli jsme do kýženého tříbrankového vedení. Dostali jsme zbytečný gól po naší chybě. Samozřejmě, můžeme spekulovat o tom, jestli byl náš hráč před inkasovaným gólem faulovaný nebo nebyl, ale klid nám pak vrátil čtvrtý gól Červenky. Myslím si, že i střídání nám vyšlo! Hráči, kteří přišli z lavičky dobře vstoupili do zápasu a hráli zodpovědně. Bylo vidět, že naše mužstvo chce lepší vstup do sezóny než ten, který jsme měli v minulém ročníku.“ Petr Rada ve svém pozápasovém hodnocení vyzdvihl i kolektivní výkon celého mužstva. „Všichni odehráli dobrý výkon. Byli tam noví hráči, takže jsme se trochu sehrávali. Každopádně to byl kolektivní výkon a všichni odvedli, sice ne stoprocentní, protože chyby tam byly, ale poctivý výkon. Naši hráči v dnešním utkání makali a hrábli si na dno, což mi vyhovuje!“

Fotografie: David Štěpina