clanek-1

U18 porazila Benešov

07.04.2023, 10:00
UMT Juliska

FK Dukla Praha

4:0

(0 : 0)

21. kolo, U18 - starší dorost B 2022/2023

SK Benešov

Sestava domácí:

Váňa  – Šalanský (85´ Fantík), Ungerman, Vodrážka, Pešek – Kožený (K), Svoboda, Sladovník (68´ Šimon) – Blecha (68´ Koller), Blokeš (85´ Rychlík), Špírek

Sestava hosté:

Baťcha  – Kučera, Vaněček (68´ Tomášek), Vácha (68´ Klepl), Tesáček (77´ Bust) – Svoboda, Samko, Brabenec, Panták – Randa, Kačenga (K).

  • Branky: 57´ Svoboda (p.k.), 77´ Šimon, 84´ Kožený, 89´ Ungerman., ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Po bezbrankovém poločase dokázala naše osmnáctka vyjádřit svoji převahu i gólově a zaslouženě zvítězila.

Utkání proti Benešovu jsme zahájili velmi slušně. Hned z prvního držení míče se nejprve Svoboda, poté Blecha dostali k zakončení. Bohužel pro nás blokující obránci hostí byli na správném místě a dokázali střelu Svobody zblokovat, Blechův pokus následně skončil po teči těsně vedle tyče Baťchovi brány. V 5. minutě se po rohovém kopu Svobody ocitl naprosto sám ve vápně Benešova Kožený, těžkou střelou z prvního dotyku ale bohužel o kus minul. Hosté po celý první poločas drželi míru rizika při hře s míčem velmi nízko a pokoušeli se hledat své útočníky výhradně dlouhými nákopy. V 15. minutě naše laciná ztráta na středu pole vyústila v rychlý protiútok Benešova. Samko potáhl míč do pokutového území a vystřelil na zadní tyč. Váňa střelu vyrazil, u míče byli současně Kožený a Svoboda D. Ani jeden míč nezasáhl, oba po kontaktu spadli. Rozhodčí situaci vyhodnotil jako faul a nařídil penaltu pro hosty. Fantastický Váňa nicméně Randu dokonale přečetl a penaltu chytil.

Přes výraznou herní převahu jsme si bohužel jasnou příležitost nevytvořili, dobré akce jsme nedotáhli do přesného konce a druhá půle tudíž začala s vyrovnaným skóre. Navázali jsme na herní obraz poločasu prvního a hosty jsme přimáčkli k vlastnímu pokutovému území. V 53. minutě se po narážečce se Svobodou objevil v přímém souboji s Baťchou Sladovník, míč si píchl kolem brankáře hostí, který ho mírně vyvedl z rovnováhy. Rozhodčí se rozhodl nařídit druhou penaltu v utkání, tentokrát v náš prospěch. Kožený bohužel napodobil svého kolegu z první půle a nechal vyniknout brankáře. Slabou střelu k pravé tyči Baťcha zlikvidoval a držel svůj tým v zápase. Kožený prokázal psychickou odolnost a již za čtyři minuty byl u zlomové situace utkání. Na středu pole se uvolnil přes dva obránce Benešova, vyslal průnikovou přihrávku na Blokeše, který sprintoval na bránu Baťchy. Kučera se rozhodl svého brankáře situací nezatěžovat a Blokeše ze zadu skluzem v pokutovém území sestřelil k zemi. Rozhodčí neměl na výběr a nařídil třetí penaltu v zápase. Svoboda se tentokrát nemýlil a my se zaslouženě ujali vedení.

Hosté svou jedinou větší příležitost měli v 68. minutě, kdy se po standartní situaci v dobré pozici před Váňou k zakončení dostal Kučera. Váňa nicméně skvělým vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a střelu dokázal vyrazit. Standartní situace byly početné i na naší straně a jedné z nich jsme využili v 77. minutě. Rohový kop zahrál Svoboda do prostoru penalty, kam si skvěle naskočil Šimon a nekompromisní hlavičkou zvýšil naše vedení na 2:0. Hráči Benešova bojovali až do konce utkání, nicméně nedokázali zabránit dalším brankám Koženého a Ungermana, kteří stanovili konečný výsledek na 4:0.

Jsme rádi za vítězství a již se připravujeme na utkání na hřišti FC Chomutov.