clanek-1

Dukla Slavii deklasovala čtyřmi góly

18.03.2023, 14:00
Na Julisce, Praha-Dejvice

FK Dukla Praha

4:1

(2:1)

19. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2022/23

SK Slavia Praha B

Sestava domácí:

Rada – Holiš, Peterka, Krch, Barac - Moulis (84. Buchvaldek), Špatenka (79. Havelka), Kozel, Kozma (67. Šebrle), Hrubeš (67. Červenka) - Matějka (79. Piroch).

Sestava hosté:

Dvořák – Konečný, A. Bárta, Beran (72. Labík), Trédl (22. Nikl), Šmiga, Pech, A. Pudil (72. Alrashdi), Planka (87. Žitný), Kričfaluši, Hošek (72. Kopáček).

  • Branky: 7. Kozel, 21. Krch, 66. Matějka, 81. Moulis – 32. A. Pudil, ŽK: 73. Barac – 86. Kričfaluši, Rozhodčí: Kotala – Dresler, Bureš, Střely na bránu: 11:2, Střely mimo: 8:2, Rohy: 9:0.
  • Diváci: 683
V 19. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY bylo k vidění derby pražských týmu, na Julisce se představila Slavia Praha B. Bleskový start do zápasu započal gólovou trefou Kozel, na jehož zásah navázali Krch a v druhém poločase také Matějka s Moulisem. Dukla nakonec porazila červenobílé 4:1.

Dukla začala utkání velmi aktivní hrou, kterou po pár minutách hry poprvé zužitkovala. V sedmé minutě Špatenka rychle rozehrál volný kop z poloviny hřiště na Moulise, který ve vápně posunul na Barace. Krajní hráč adresoval zpětnou přihrávku přesně do středu vápna, kde stál připravený David Kozel, jehož střela zapadla ke vzdálenější tyči Dvořáka.

O čtyři minuty později podržel domácí fotbalisty skvělým zákrokem Filip Rada. Hostující Daniel Šmiga si naskočil na povedený centr svého spoluhráče, ale devětatřicetiletého brankáře Radu nepřekonal. Podruhé se tak ke slovu dostali domácí.

V jednadvacáté minutě nasměroval tým z Julisky centr do vápna, který vypadl z náruče sešívaného brankáře. V následném zmatku před brankou se nejlépe zorientoval Daniel Krch, který si připsal svojí první branku v žlutočervených barvách a zvýšil na 2:0.

V gólově bohatém prvním poločase se přesného zásahu po více než půl hodině hry dočkali také sešívaní. Z protiútoku Slavie, po několika odrazech na úrovni vápna, propadl míč k osamocenému Adamu Pudilovi. Mladý slávistický záložník tváři v tvář proti Radovi uspěl.

Druhý poločas nabídl množství osobních soubojů na obou stranách, i přesto se Dukla v 66. minutě vrátila do dvoubrankového vedení. Po několika vyložených šancích vyslal Moulis z pravé strany Lukáše Matějku, který vystřelil z velkého úhlu. Razantní střelou se mu ale podařilo prostřelit hostujícího golmana.

Pojišťující branku na 4:1 přidali domácí devět minut před koncem. Pavel Moulis si přebral křižnou přihrávku a po pravé straně utekl domácí obraně. Proti slávistickému brankáři zakončil k levé tyči a zpečetil výhru týmu z Julisky.

Další utkání nás čeká 1. dubna, kdy se představíme na hřišti Vyškova. Plánovaný start je v 10:15. 

Daniel Krch v pozápasovém rozhovoru:


Hodnocení trenéra:

Petr Rada (FK Dukla Praha):