clanek-1

Vyrovnaný zápas s Varnsdorfem rozhodla smolná penalta. Dukla nemá ani bod

23.04.2022, 10:15

FK Dukla Praha

0:1

(0:0)

25. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2021/22

FK Varnsdorf

Sestava domácí:

Reichl – Barac, Konan, Kulhánek, Kovernikov – Souček, Peterka, Kozel (86. Breda), Šebrle (86. Pázler) – Bin (80. Buchvaldek), Červenka (71. Habovda). 

Sestava hosté:

A. Richter – M. Richter, Zbrožek, M. Kubista, Heppner – Bláha, Kocourek – Schön (64. Radosta), Ondráček (79. Rudnytskyy), Dordić – Velich

  • Branky: 77. Djordjić (pen.). ŽK: Kovernikov, Peterka – Rudnytskyy, Velich. ČK: 76. Barac. Rozhodčí: Opočenský – Slavíček, Vyhnanovský. Střely na bránu: 3:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 10:4. Držení míče (v procentech): 50:50.
Jediný gól z penalty rozhodl o tom, že si Varnsdorf ve 25. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY odvezl z Julisky všechny body. Jinak vyrovnaný duel, ve kterém měla Dukla řadu šancí, překlopili hosté na svoji stranu trefou z pokutového kopu třináct minut před koncem. Předcházela tomu nešťastná ruka Jakuba Barace ve vápně, po které jsme také dohrávali v deseti.

Poprvé od našeho skvělého obratu zkraje dubna proti Líšni chytal Michal Reichl. Ve stoperské dvojici pak museli trenéři na poslední chvíli řešit výměnu Pirocha za Konana. Jinak stálici naší obrany totiž ze hry vyřadila nemoc.

Na prosluněné Julisce proti sobě nastoupily statisticky dva velice vyrovnané týmy, což bylo dlouho znát také na hřišti. První velkou šanci měli hosté, když naše obrana nechala na pravé straně vápna volného Schöna, jehož skvělým zákrokem vychytal Reichl.

Dukla odpověděla příležitostí Peterky, jenž po rohovém kopu hlavičkoval do tyče! Pak se dostal ještě k dorážce, tu však na malém vápně zablokoval obránce. Deset minut před pauzou střílel hezky z otočky Červenka. Míč těsně přeplachtil břevno a skončil na vrchní síti hostující brány.

Jinak vyrovnanou půli dokreslil i shodný počet střel na bránu (2:2), byť měla Dukla o něco více míč na kopačkách. Aktivnější jsme se snažili být i po změně stran a místy se nám to dařilo. Po krásném ťukesu mezi Binem a Baracem z toho mohl těžit Kozel, jenže ve vápně podklouzl.

Dobrou šanci měl Šebrle, který z hranice malého vápna kroutil míč z ostrého úhlu na zadní tyč a chyběl jen kousek… Na druhé straně orazítkoval Velich na první pohled nenápadnou hlavičkou břevno.

Klíčový moment utkání přišel v 75. minutě. Barac při bránění ve vlastní šestnáctce zavrávoral, v souboji s Djordjićem upadl a rukou nešťastně plácl do odraženého míče, který by se jinak možná došoural až do brány.

Byla z toho červená karta a penalta pro hosty. Tu Bojan Djordić jako nejlepší střelec Varnsdorfu proměnil a poslal svůj tým do vedení.

Dukla nic nevzdala a i v oslabení se snažila soupeře přimáčknout. Měla několik standardek, na které šel do vápna i náš gólman. Nejnebezpečnější zakončení si zřejmě hlavou připsal Konan, jenž mířil kousek vedle. Už v poslední minutě nastavení mohl triumf Varnsdorfu stvrdit Radosta, který běžel do naší otevřené obrany, ale Reichl ho vychytal.

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Zápas jednoznačně rozhodla penalta po naší chybě. Ve druhé půli vše směřovalo k tomu, že kdo dá první gól, tak bude k výhře hodně blízko. Bohužel se to povedlo soupeři. Nám chyběla kvalita a důraz, s tím se potýkáme často. Jsou zápasy, kdy nemáme problém skórovat, ale jindy se trápíme. V prvním poločase jsme možná měli o něco blíže ke gólu my, i když soupeř taky hrozil. Hrálo se živě a aktivně z obou stran. Ke konci jsme chtěli i v deseti dostat Varnsdorf pod tlak po standardkách, ale vyrovnat se nám nepovedlo.“