clanek-1

U19: První zklamání

01.09.2018, 10:15

FK Dukla Praha

1:2

(1:0)

4. kolo, 1. Celostátní dorostenecká liga

FK Příbram

Sestava domácí: Svítil - Kadlec (K) (88. min. Březina), Trávníček L., Kovernikov, Veniger - Čermák (77. min. Dostál), Studnička, Vácha – Ullman, , Bílek (80. min. Rattay), Houha

Sestava hosté:

  • Branky: 39. Ullman - 50. Belej, 71. Jílek.
Ve čtvrtém kole celostátní dorostenecké ligy U19 jsme na domácím hřišti na Proseku přivítali starší dorostence 1. FK Příbram, kteří si v dosavadním soutěžním ročníku připsali jedno vítězství a jednu remízu, zhruba dosáhli stejných výsledků se stejnými soupeři Dukly, což se projevilo i na hřišti, kde v prvním poločase „vládla“ Dukla, ale druhý poločas patřil jednoznačně hostům z Příbrami.

Zápas začal výkopem Příbrami, ale do zápasu vstoupila lépe Dukla. Do dvacáté minuty si vypracovala tři brankové přiležitosti, ale ani Bílek v 9. minutě, ani Houha v 15. minutě a ani Čermák ve 21. minutě své příležitosti neproměnili v branku. Převaha Dukly v poli a účinné kombinace přitlačily hosty na jejich polovinu. Hosté poprvé zahrozili po rozehrávaném rohového kopu ve 38. minutě, když po centru Beleje hlavička příbramského Bendy ze 6 metrů skončila půl metru nad brankou Dukly.

Dukla odpověděla v 39. min. po ukázkové kombinaci Trávníček-Ullman-Veniger-Vácha-Kadlec-Bílek-Houha poté, co zakončoval do prázdné branky Ullman, 1:0. Hned o minutu později se hosté dožadovali po souboji Trávníčka s útočníkem Belejem pokutového kopu, ale přesný rozhodčí Leška souboj viděl zblízka a nechal pokračovat ve hře. Když pak ve 44. min. po tvrdém souboji hostujícího stopera s Bílkem pokračovala Příbram v útočné akci a po přihrávce Janoty do pokutového území Dukly zakončoval Čížek z 8 metrů vedle, šlo se do kabin za zaslouženého vedení Dukly 1:0.

Do druhé půle Příbram vystřídala dva hráče, jednoho útočníka a jednoho záložníka a zásadně přeskupila rozestavení hráčů. Hosté přišli řádně „nabuzení“ a nepouštěli Duklu do hry. Herní převaha přešla na stranu hostí, kteří hned v 50. minutě střelou Beleje z 21 metrů vyrovnali na 1:1 a podpořeni vyrovnávacím gólem drželi otěže zápasu v rukou, či spíš na svých kopačkách.

Přestože hosté byli aktivnější, dostala se Dukla do dvou rušových protiútoků, ale ani Bílek v těžké pozici ze 7 metrů, ani Čermák z 12 metrů nebyli v zakončení úspěšní. V 71. minutě se trefil přesně z přímého kopu Jílek a smolně odražený míč od zad brankáře Svítila skončil v naši síti. V závěrečné patnáctiminutovce se již hra v poli opět vyrovnala, ale hrálo se převážně od vápna k vápnu, když na těžkém terénu oběma mužstvům již ubývaly síly. Když ani v poslední minutě nastavení nevyužila Dukla rohový kop, na který si do hostujícího pokutového území naběhl i brankář Svítil, bylo rozhodnuto o tom, že zkušenější hosté z Příbrami si odvážejí všechny body.

Před návštěvou 80 diváků rozhodoval přesně rozhodčí Leška.