clanek-1

Nedělní porážka od Vardaru Skopje

04.02.2018, 15:00

FK Dukla Praha

0:1

(0:0)

Přípravná utkání 2017/18

FK Vardar Skopje

Sestava domácí: Hruška - Kušnír, Holek, Ostojič, Preisler – Bilovský (46. Bezpalec), Brejcha, Holík (73. Doumbia) – Douděra (61. Koreš), Djuranovič (61. Holenda), Schranz.

Sestava hosté: Gačevski – Brdarovski, Grnčarov, Novak, Glišić – Marković, Gligorov, Ribeiro, Popzlatanov – Barseghjan, Blaževski.

  • Branky: 50. Popzlatanov.
    ŽK: 18. Hruška, 28. Bilovský.
Dukla podlehla nejtěsnějším možným rozdílem týmu z hlavního města Makedonie, pro který to byla generálka před jarním startem soutěže. Zápas rozhodl gól Popzlatanova nedlouho po změně stran.

Po necelých osmi minutách hry získal míč ve středu hřiště Bilovský, postupoval s ním k šestnáctce soupeře a přízemní střelou orazítkoval vzdálenější tyč branky Vardaru. Zanedlouho se po pravé straně probil do pokutového území Kušnír a pokoušel se překvapit brankáře Gačevského střelou na bližší tyč. Tečovaný pokus však skončil pouze v náruči soupeřova gólmana. V 19. minutě zastavil gólman Hruška pronikajícího útočníka pouze za cenu faulu vně svého vlastního vápna a za zákrok viděl žlutou kartu. Zakončení z nařízeného přímého kopu skončilo v rukavicích slovenského brankáře. Ve 26. minutě byl opět v hlavní roli Hruška, když efektním zákrokem vyrazil střelu Blaževského směřující k levé tyči. Po půlhodině hry dostali hráči makedonského týmu výhodu zahrání přímého kopu z téměř ideální pozice. Exekutor ale nedokázal prostřelit dukelskou zeď a stejným výsledkem dopadla i dorážka. Krátce před koncem poločasu pálil ze standardní situace Kušnír, ale jeho ostrá střela Gačevskému příliš starostí nenadělala.

Vardar se v padesáté minutě ujal vedení. Po rychlé přihrávce za obranu si Jovan Popzlatanov zpracoval míč a sám proti Hruškovi neomylně zakončil. O chvíli později se mohli hráči Dukly výsledkově dotáhnout. Holík se na levé straně pokutového území odhodlal ke střele, která donutila Gačevského k dobrému zákroku, díky němuž míč vyrazil na rohový kop. V 62. minutě napálil Bezpalec odražený míč směrem na soupeřovu bránu, kde však byl Gačevski včas na zemi a přízemní ránu lapil. Závěru utkání chyběly výraznější gólové šance. V nastaveném čase musel Hruška ještě nadvakrát zpacifikovat nepříjemnou střelu jednoho z útočících hráčů. Na výsledku to už ale nic nezměnilo. Dukla podlehla Vardaru Skopje 0:1.