clanek-1

Bezbranková remíza s Krasnodarem

15.07.2016, 17:00
Gmünd in Kärnten, Rakousko

FK Krasnodar

0:0

(0:0)

Přípravná utkání 2016/17

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Sinicyn – Bystrov (60. Torbinskij), Tatajev (73. Gazinskij), Granqvist (46. Strandberg), Paradin (60. Ari) – Vorobjov (60. Kalešin), Morgunov (60. Petrov), Kaboré, Eboue (67. Achmedov), Laborde (67. Joãozinho) – Wanderson (67. Smolov).

Sestava hosté: Hroššo – Kušnír (61. Preisler), Šimůnek, Štetina, Podaný (61. Miloševič) - Čajič, Hanousek, Považanec (80. Kovaľ) - Jeslínek (61. Tetour), Néstor (71. Vlček), Olayinka (46. Beauguel).

  • ŽK: 37. Wanderson – 47. Šimůnek.
V úvodním měření sil na rakouském soustředění se proti ruskému Krasnodaru urodila bezbranková remíza. Do utkání zasáhla i trojice Jeslínek, Podaný, Kušnír, která se do tréninkového procesu zapojila v minulých dnech.

V deváté minutě si Hroššo bez problémů poradil se střelou jednoho z hráčů Krasnodaru. Dukla poprvé ohrozila soupeřovu bránu střelou zpoza šestnáctky, kterou měl na svědomí Čajič. Brankář ruského celku však předvedl efektní zákrok a míč vyrazil. Na druhé straně úspěšně zasahoval Hroššo proti střele z přímého kopu. Bez problémů si slovenský brankář poradil i se střelou do středu brány ve 26. minutě. Největší příležitost dosavadního průběhu zápasu měl na svých kopačkách jeden z útočníků ruského týmu, kterému se podařilo obejít vyběhnuvšího Hrošša, za kterého ale v poslední chvíli zaskočil Podaný, když vykopl míč směřující do prázdné brány na rohový kop. Ve 40. minutě tečoval Olayinka střílený centr z přímého kopu a jen těsně minul vzdálenější tyč. Minutu před vypršením času určenému pro první půli musela obrana Dukly několikrát zablokovat sérii střel ruského týmu.

V úvodní minutě druhého poločasu se hráči Dukly dostali k hlavičce po rohovém kopu, ale míč nesměřoval mezi tři tyče. Poté se hra odehrávala především ve středu hřiště a výraznější šance nepřicházely. V 71. minutě si Smolov naběhl na pas za obranu a sám postupoval na Hrošša, který mu dokázal zmenšit střelecký úhel a Rusovu střelu vyrazit. O několik desítek vteřin později měl Smolov další šanci, tentokrát však jeho střela minula bránu. Do třetice se Smolov propracoval k zakončení v 85. minutě, ale brankář Pražanů uhájil čisté konto.

Hodnocení trenéra:

Jaroslav Šilhavý: "Hned první zápas tady na soustředění byl velmi kvalitní. Soupeř byl opravdu silný. Ačkoliv branky dnes nepadly, tak šance byly na obou stranách. První poločas byl velmi dobrý, měl slušné tempo, nasazení i potřebnou kvalitu. Ve druhém poločase oba celky prostřídali sestavu a trochu se tím utkání rozbilo, Soupeř nás ke konci trochu přitlačil, nicméně jsme to zvládli a myslím si, že tento výsledkem je pro nás takovým povzbuzením do dalších zápasů a práce. Věřím, že i další dvě utkání budou neméně kvalitní jako toto."