clanek-1

První utkání přípravy A mužstvo zvládlo vítězně. Žižkov porazilo 7:1!

09.01.2016, 11:00
Beroun, Na Máchovně

FK Dukla Praha

7:1

(2:0)

Přípravná utkání 2015/16

FK Viktoria Žižkov

Sestava domácí: Tetour David - Juroška, Štetina, Smejkal, Preisler - Považanec, Čajič, Kovaľ - Mareš, Beauguel, Néstor. II. poločas: Tetour David - Juroška, Štetina, Vrzal, Preisler - Hanousek, Bezpalec, Bratanovič - Berger, Manzia, Bezdička.

Sestava hosté: Soukup - Dočekal, Drozd, Gebert, Hanuš, Hell, Kocourek, Salašovič, Schonn, Šandera, Trýzna. II. poločas: Petrovič - Drozd, Hell, Hůrka, Klán, Křeček, Marek, Podrazský, Svatonský, Šimkovský, Volek.

  • Branky: 11. a 39. Mareš, 69. a 75. Bratanovič, 81. a 90. Manzia, 85. Berger - 74. Marek. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Šauflová.
V prvním přípravném utkání padalo hodně branek a to zejména v druhé polovině utkání. Během zápasu se představili nové tváře Elvis Bratanovič s Michalem Smejkalem, navrátilci Jan Juroška s Bidje Manziou a junioři David Bezdička a Michal Bezpalec.

V první desetiminutovce centroval z levé strany do vápna Mareš. Míč si našel Néstor, který sám před brankářem zkusil překvapit lobem, ale ve vstřelení branky mu zabránilo břevno.

Jedenáctá minuta přinesla první branku. Juroška poslal povedený centr do vápna na Beauguela, který míč minul, ale dostal se k Marešovi, který po rychlé kombinaci s Néstorem vstřelil první branku k pravé tyči.

Blízko brance byl o pár minut později opět Beauguel, ke kterému poslal míč centrem Juroška. Brance zabránil gólman Soukup včasným zákrokem.

Ve 31. minutě poslal Štetina míč pasem Juroškovi. Ten našel přihrávkou pod sebe ve vápně Néstora, ale jeho střelu brankář Soukup kryl.

Žižkov vytáhl zoubky ve 34. minutě, když Tryzna střelou k levé tyči protáhl Davida Tetoura.

Pár minut na to rozehrávala Dukla z pravé strany rohový kop. Jeho exekuce se chopil Mareš. Míč se z jeho centru po chvíli vrátil zpět k pravé straně, kde si ho srazil na kopačky opět Mareš a individuální akcí vsítil druhý gól zápasu.

Do konce zápasu byly blízko brance dvě akce. První příležitost měl Čajič, který skákavou střelou minul těsně levou tyč. Pak Néstor vyslal přihrávku na Kovaľa, kterému gólman hostí zneškodnil chytrý lob.

Druhý poločas začal slibným přízemním centrem Jurošky, na který si nabíhali Bezdička s Manziou. Blíž k míči byl Bezdička, ale nakonec nedokázal zakončit.

V 60. minutě vyslal centr Preisler. Míč trefil hlavou Berger, ale skončil vedle levé tyče.

Třetí branka padla po centru Bergera. Bratanovič, který si na něj nabíhal, měl před sebou odkrytou branku a zvýšil na 3:0.

Následovalo snížení v podání Viktorie Žižkov. Prodloužený centr se dostal k levé tyči, kde byl připravený Marek. Ostrou ránou korigoval skóre na 3:1.

V poslední patnáctiminutovce padalo nejvíce branek. Svou druhou branku si připsal nejdříve Bratanovič – 4:1. Potom si Manzia převzal prostrčený míč za obranu od Hanouska a sám před brankářem zvýšil na 5:1. Na 6:1 po odražené Bratanovičově střele navýšil Berger a v samotném závěru na konečných 7:1 upravil Manzia.

Hodnocení trenéra:

Luboš Kozel: „Jsem rád, že se počasí umoudřilo a hřiště bylo ve stavu, že se na něm dal hrát fotbal. Dále mě těší množství branek, které jsme dnes vstřelili, a že jsme postupem času utkání ovládli. Doufám, že se nikdo nezranil a že všichni budou moci pokračovat v programu, který nás čeká.“