clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 01.10.2010

Duklu vyzve další nováček. Na Julisku míří Znojmo

P R A H A - Dva týdny = dva zápasy s druholigovými nováčky. Tak vypadá kalendář Dukly, která se naposledy střetla s Varnsdorfem a v pátek přivítá Znojmo. Utkání 10. kola začíná v 18 hodin.

Znojemští fotbalisté v minulé sezoně suverénně ovládli MSFL a postoupili s jedenáctibodovým náskokem před 1. HFK Olomouc. „Příprava pak byla velmi kvalitní. Všichni jsme jí dali maximum. Co se týče nových hráčů, výborně zapadli do kabiny, což je taky hodně podstatné,“ řekl kapitán týmu Todor Yonov. Nejznámější posilou je František Schneider z Brna. Odtud přišel i Martin Štěpanovský. Dalšími nováčky jsou Ondřej Sukup ze Šardic a Radomír Trnovec z Podluží.

Hlavním cílem klubu, jenž se vrátil na druholigovou mapu po sedmnácti letech, je záchrana. Zatím jsou Moravané na čtrnácté příčce, kterou jim zajistil zisk sedmi bodů. Mohli mít i víc, na začátku sezony je však velmi trápila produktivita a na první vstřelený gól i získaný bod museli čekat až do pátého kola.

Pak se ale začalo dařit. Například v posledním zápase si Znojmo přivezlo bod z Karviné, kde remizovalo 3:3. Hosté přitom prohrávali už 0:2. Vyrovnávací branku vstřelil v 90. minutě po standardní situaci Mička. „Ohromně si cením toho, že se kluci zvedli. Spadnout na zadek umí každý, ale vyškrábat se ze situace, kdy nám štěstí nepřeje, to umí jen málokdo,“ řekl Bohumil Smrček, kouč Znojma. „Dneska jsme si nezasloužili prohrát. I za stavu 2:3 jsem věřil, že něco uhrajeme. Měli jsme i další šance a nakonec v poslední minutě srovnali. Bod je velmi cenný a já za něj hráčům děkuji. Odvedli bojovný a obětavý výkon,“ dodal.

A co soudí o Znojmu trenér Luboš Kozel? „Znojmo je nováčkem, takže je pro nás trošku neznámé. Ani v kádru není nikdo se známějším jménem. Ale mužstvo mají velice kvalitní, protože dokázali postoupit z MSFL. Znojmo má svoji tvář, není to tým, který by se každý rok měnil. Viděl jsem ho na Spartě, viděl jsem ho v domácím utkání s Varnsdorfem a obě ta utkání měla společný rys: Znojmo dojelo na malou efektivitu v útočné fázi. Mají pohyblivé hráče v podobném rozestavení, jakým hrajeme my, a snaží se o kombinační a ofenzivní fotbal. Z tohoto pohledu nebezpeční jsou a ukázali to v posledním utkání v Karviné, kde vstřelili tři branky, což – jak víme – je velice těžké.“

Protáhne Dukla sérii neporazitelnosti na domácím hřišti na třináct zápasů? Přijďte se sami přesvědčit.
Utkání můžete sledovat v přímém přenosu zde.


Poslední utkání našeho soupeře

MFK OKD Karviná - 1.SC Znojmo 3:3 (1:0)

Branky: 8. Ficek, 46. Ciku. 79. Opic - 55. Krhut, 75.Zapalač, 90.Mička. ŽK: Slončík, Jursa - Kováč, Podzemský, Mička, Yonov. Počet diváků: 1 218. Rozhodčí: Zelinka - Večeřa, Čecháček.

MFK OKD Karviná:
Pulen - Jursa, Mihálik, Homola, Hoffmann - Pavlík - Ciku (86.Knotig), Slončík (62.Motyčka), Ficek, Milosavljev – Opic.
1.SC Znojmo: Hrubý - Šilinger, Mička, Yonov, Hříbek - Kováč, Podzemský, Trnovec, Sukup (68.Minarech) - Krhut, Zapalač.