clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 24.09.2010

Nováček? Ano, ale úspěšný. Varnsdorf teď vyzve Duklu

P R A H A - Jako druholigový nováček si Varnsdorf nevede vůbec špatně. V tabulce je s jedenácti body na osmém místě. V neděli zavítají na jeho hřiště fotbalisté Dukly, kteří nastoupí na trávník Slovanu ve 14.30 hodin.

V minulé sezoně obsadil Varnsdorf v České fotbalové lize „až“ šesté místo. Přesto postoupil. Ve druhé nejvyšší soutěži se totiž uvolnilo místo po Bohemians Praha a všechny celky, které se umístily v ČFL před Varnsdorfem, postup odmítly. Řada tak přišla na celek z Ústeckého kraje. „Odborná veřejnost nám sice nevěří, ale my uděláme vše pro to, abychom splnili v poklidu cíl, kterým je záchrana druhé ligy,“ řekl před startem sezony Pavel Hradiský, asistent varnsdorfského kouče.

U trenérů se na chvíli zastavme. Ve Slovanu totiž došlo během sezony k jejich výměně. V úvodních zápasech vedl severočeský celek Zbyněk Busta, ten ale po třech kolech odstoupil. „Skončil jsem na vlastní žádost z rodinných důvodů. Rozebírali jsme to s panem Gabrielem (šéfem Varnsdorfu) 14 dnů. Domů jsem jezdil strašně malinko,“ vysvětlil své rozhodnutí Busta.

Trenérskou pozici po něm převzal Aleš Křeček, který naposledy působil jako asistent trenéra v prvoligovém Brně. Vedl také reprezentační devatenáctku i šestnáctku, byl skautem Sparty a v roce 2007 ho vyhlásili českým trenérem roku v kategorii dorostu. „Busta byl emotivnější, to víme asi všichni. S trenérem Křečkem probíráme hodně taktické věci, máme dost videa. Tréninky se skoro nezměnily, pan Křeček se snaží navázat na práci svého předchůdce. Ale samozřejmě má svoji filozofii,“ porovnával oba kouče brankář Radek Porcal.

Za novým trenérem stojí i jeden zajímavý úspěch: Varnsdorf vyřadil ve 2. kole Ondrášovka Cupu prvoligové Bohemians 1905. Po 90 minutách skončilo utkání 1:1, o postupu outsidera rozhodly až pokutové kopy. Do osmifinále však Slovan neprošel. Ve středu totiž podlehl Opavě 1:2 a své putování Ondrášovka Cupem tak ukončil ve 3. kole.

Poslední druholigové utkání vyšlo Varnsdorfu lépe - v souboji nováčků vyhrál na hřišti Znojma 1:0. O vítězství hostů rozhodl pokutový kop ze 3. minuty, který střelou k levé tyči proměnil Pimpara. „Znojmo je nebezpečný soupeř hlavně ve standardních situacích. Chtěli jsme eliminovat jeho hernost a rychlost, což se nám podařilo naší aktivní hrou. Chtěli jsme bodovat a je dobře, že se nám to povedlo. Utkání jsme ale mohli rozhodnout daleko dříve. Druhý poločas nám přinesl dvě nebo tři vyložené šance, jejichž proměněním jsme mohli celý zápas dostat do klidu,“ uvedl Aleš Křeček.

Jak si jeho mužstvo povede proti Dukle?


Minulé druholigové utkání našeho soupeře

1.SC Znojmo - SK Slovan Varnsdorf 0:1 (0:1)
Branka: 3. Pimpara. ŽK: Mička, Kováč, Látal - Jordák, Mach, Jakobovský. Rozhodčí: Ochotnický - Filípek, Kocíán. Diváků: 745.

1.SC Znojmo: Hrubý - Hříbek, Yonov, Mička (77. Minarech), Sukup - Lukáš (58. Kováč), Podzemský, Krhut - Zapalač, Trnovec, Látal.
SK Slovan Varnsdorf: Porcal - Kotiš, Pimpara, Kulhánek (55. Rudnickyj), Mach, Stehlík, Jordák, J. Procházka (79. Novotný), Jakobovský, Hozda (K), Chod (69. Čemba).