clanek-1
  • Články mládež

  • 12.03.2013

Výsledky přípravných utkání mládeže z víkendu 9. - 10. března 2013

O víkendu odehrál generálku dorost U18, který remizoval s Juniorem Praha 2:2. Další kdo má za sebou poslední přátelské utkání před vstupem do jarní části soutěže je dorost U17, který zvítězil 3:2 nad Teplicemi. Starší žáci U15 prohráli se Spartou 0:4, ty ještě čeká trojutkání v Luhačovicích v závěru týdne.

FK Dukla Praha U18 - Junior Praha  2:2 (1:2)

Branky: 36. Vrkoč (Troníček, Soukup), 85. Tran (Ksandr, Tříska) - 4., 15. Junior.
Sestava: Kořínek – Klár, Šupina (70. Halbich), Vyjdák, Bezděk (70. Tříska) – Troníček, Vrkoč, Tran (46´ Stuj) – Romanovskyy (46. Ksandr), Kříž (65. Tran), Soukup. Trenér: Kulvajt.

Ve čtvrté minutě jsme po chybě v rozehrávce obdrželi první branku, a když jsme si v patnácté srazili rohový kop do vlastní branky, prohrávali jsme již 0:2. Poté měl Junior ještě jednu velkou šanci, kterou zneškodnil brankář Kořínek. Od této chvíle se zápas odvíjel směrem k vyrovnání. Snížit se nám podařilo do poločasu Vrkočem. Celý druhý poločas byl o marném dobývání branky hostí. Zahazovali jsme jednu šanci za druhou, nakonec se nám však podařilo vyrovnat Tranem, který hlavou zakončil parádní centr Ksandra zprava.

Tomáš Kulvajt: "Dvě branková zaváhání v úvodu jsme doháněli po celý zápas. Od 30. minuty jsme soupeře téměř nepustili za polovinu, místy drtivý tlak a několik 100% šancí jsme však přetavili pouze ve dvě branky. I proto bylo na klucích po utkání znát velké zklamání. Herně jsme však odehráli nejvydařenější zápas přípravy a věřím, že do mistrovských zápasů přeneseme herní kvalitu a zápasy zvládneme i výsledkově."

FK Dukla Praha U17 - FK Teplice 3:2 (0:1)

Branky: Vachoušek, Beneš 2x.
Sestava: Němčanský - Bohánek (41. Melichar), Komárek, Cvrček, Rublič - Bezpalec, Farkaš (41. Sedláček), Petrák - Beneš, Vachoušek (65. Veliký), Kolařík (41. Nadri). Trenér: Langer

Ludovít Szekereš: "Poslední přípravné utkání před startem jarní části naší soutěže jsme odehráli s týmem Teplic. Celé utkání se hrálo ve vysokém nasazení s dostatečným množstvím brankových příležitostí, vyplývajících z aktivního a útočného pojetí hry, v podání obou týmů. Hosté hlavně v prvním poločase prokázali vysokou herní kvalitu i dynamiku hry, svoji územní převahu protavili v jednobrankové vedení. Silné momenty ukázalo i naše mužstvo. Vypracované možnosti jsme gólově zužitkovali až ve druhém poločase, kdy jsme lepším přistupováním k soupeři získali velké množství balonů. Závěrem chceme ocenit přístup a výkony všech aktérů zajímavého utkání."

AC Sparta Praha - FK Dukla Praha U15 4:0 (3:0)