clanek-1
  • A-tým

  • 11.03.2013

„Do budoucna mě to třeba posílí,“ míní zraněný útočník Jan Svatonský

Po utkání se Slováckem odjížděl útočník Jan Svatonský z Uherského Hradiště s bolestmi v levé noze a podezřením na únavovou zlomeninu. „Asi tři minuty před koncem, když jsem u rohového praporku dostával balón z autu, jsem chtěl odcentrovat. Jak jsem se ale zapřel do stojné nohy, křuplo mi v ní,“ zavzpomínal osmadvacetiletý útočník.

Na vyšetření v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích se podezření potvrdilo s diagnózou zlomeniny zánártní kůstky. Pak následovala operace, která proběhla bez komplikací. „Sice jsem si na ní musel počkat celý den, ale za nějaké tři hodiny jsem byl už na pokoji plně při smyslech,“ dodal.

Jak to bude vypadat s návratem ví přesně: „Prvních čtrnáct dní, možná tři týdny, budu mít nechodící sádru, takže s tím nebudu moc nic dělat, a pak budu muset rehabilitovat.  Klasická rekonvalescence trvá tři měsíce. Uvidíme, třeba to uspíším,“ doufá.

Své zranění ale nijak tragicky nebere: „Jsou to jen tři měsíce z kariéry a třeba mě to do budoucna posílí, fotbalistům se stávají horší věci,“ bere své zranění s optimismem.

Přejeme brzké uzdravení, Sváťo!