clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 06.03.2013

V prvním jarním kole na domácím hřišti přivítáme Příbram

Gambrinus liga je už v plném proudu a prvního domácího kola v jarní části se dočká i nově osazená Juliska. Zápas začne v pátek 8. března od 18 hodin!

Středočeský tým je po osmnácti kolech na nelichotivé poslední pozici ligové tabulky. S šestnácti body je společně s Českými Budějovicemi nejhůře bodově ohodnoceným týmem a od našeho šestého místa ji dělí osm bodíků.

Během zimní přípravy přišly do týmu černozelených tyto posily. Obránce Zdeněk Šmejkal z Ostravy, čtyřiatřicetiletý záložník Marin Abraham z Jidřichovic a již zmiňovaný kuvajtský záložník Aziz Mashaan, který exceloval v posledním utkání Příbramských s Teplicemi. Tým naopak opustili třiadvacetiletý obránce Matěj Štochl, který odešel na hostování do Bohemians 1905 a záložníci Marius Papšys a Pavel Pilík.

Poslední dvě odvetná utkání sehrála Příbram nejprve na hřišti páté Mladé Boleslavi, kde prohrála 0:1. O její prohře rozhodl jediný gól příbramského obránce Hájovského, od kterého se nešťastně odrazil míč za záda Hrušky. V 18. kole mohla Příbram na domácím hřišti slavit zisk třech bodů, když porazila Teplice 3:1. Zásluhu na tom měly branky Azize Mashaana, který rozvlnil teplickou síť nejprve z přímého kopu a o dvacet minut později  skóroval kuvajtský fotbalista opět střelou z dvaceti metrů. Teplice sice zvládly vstřelit kontaktní branku v prvním poločase, ale za druhých pětačtyřicet minut žádný gólový úspěch neslavily, ba naopak, v nastaveném čase překonal teplického gólmana Valenta.

"Viděli jsme obě dvě jejich jarní kola a je to mužstvo, které má svou tvář a určitě nejsou odepsaní! I když jsou momentálně na posledním místě, tak stačí jednou vyhrát  a jsou rázem na 11. nebo 12. příčce. To mužstvo je poměrně zkušené, má slušnou osu – brankář Hruška, Tarczal, Trapp, Střihavka, to jsou hráči, kteří už mají něco za sebou. Teď v posledním kole vynikla jejich nová posila Azíz, který byl jednoznačně nejlepším hráčem zápasu proti Teplicím a může být oživením celé Gambrinus ligy. My se na to musíme dobře připravit," uvedl trenér Luboš Kozel.

Na podzim Dukla remizovala na hřišti Startip Arény 1:1. Skóre tehdy otevřel Tomáš Borek, když dorazil střelu Vrzala. Příbram nakonec srovnala na 1:1 brankou obránce Dejmka. Do pátečního utkání nenastoupí hráči Tomáš Berger, Zbyněk Pospěch a Ondřej Vrzal, kteří v utkání se Slováckem uviděli čtvrtou žlutou kartu od rozhodčího Patáka. "Máme kádr 20 hráčů a věřím, že těch 14, co mohou do utkání nastoupit, do pátku dohromady bez problémů dáme," dodal.

Jak se s tím kluci poperou se přijďte podívat v pátek 8. března od 18 hodin na plně osazený stadion Juliska!

Poslední vzájemné utkání

1. FK Příbram - FK Dukla Praha 1:1 (0:1)

Branky: 57. Dejmek - 41. Borek. ŽK: 32. Krbeček – 55. Borek, 80. Božič. Rozhodčí: Kocourek - Jiřík, Kocián.
Diváci: 1875
1.FK Příbram: Hruška – Krbeček, Hájovský, Dejmek, Mišun – Šlapák (78. P. Pilík) , Koukal, T. Pilík (83. Kalivoda), Pleško(81. Wágner) – Danoski, Střihavka. Trenér: Vavruška.
FK Dukla Praha: Rada – Hašek, Vorel, Božič, Vrzal – Podrazký (67. Malý), Gedeon, Borek – Berger, Marek (62. Pospěch), Pázler (85. Štetina). Trenér: Kozel.

Poslední utkání soupeře

1.FK Příbram - FK Teplice 3:1 (2:1)

Branky: 10. Abdulazíz Mašán, 21. Abdulazíz Mašán, 90. Róbert Valenta - 36. Franci Litsingi. ŽK: 79. Jakub Jugas - 23. Aldin Čajić, 30. Jakub Podaný, 65. Štěpán Vachoušek. Rozhodčí: J. Adam - J. Jiřík, D. Pospíšil (J. Bílek). Diváci: 2671
1. FK Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Mišůn, Pleško - Krbeček, Tarczal, Azíz, Trapp (62. T. Pilík), Koukal (90. Divíšek) - Střihavka (86. Valenta).
FK Teplice: Slavík - Vondrášek, Kaufman, Jablonský, Podaný - Chovanec (68. Kerič), Matula, Čajič (88. Vůch), Vachoušek, Litsingi - Mahmutovič.