clanek-1
  • A-tým

  • 28.02.2013

Míříme do Uherského Hradiště

I k druhému „jarnímu“ zápasu nastoupíme jako hostující tým. V rámci 18. kola Gambrinus ligy míříme na půdu 1.FC Slovácko. Zápas začíná v 17:00 a ti, kteří na Moravu nevyrazí, mohou utkání sledovat v přímém přenosu na ČT Sport.

Uherskohradišťský tým je po 17 odehraných kolech Gambrinus ligy na 9. místě s 20 body a bilancí 5 výher, 5 remíz a 7 proher. Modrobílí se zúčastnili i zimní Tipsport ligy, kde se v základní skupině umístili na 4. místě. V rámci této zimní soutěže odehráli zápasy proti Zlínu (3:2), Znojmu (2:3), Jihlavě (0:4) a Brnu (0:2). V rámci zimní přípravy dále Slovácko odehrálo zápasy proti Třinci (7:1), Senici (1:0), Trenčínu (2:1), Nitře (3:4), FK Jagodina (1:2), Volyni Luck (1:1) a Sigmě Olomouc (0:1).

Pohyb v kádru byl následující: z klubu odešli  Kuzma (Slovan Bratislava, NH), Starý (Baník Ostrava, H), Martykán (Ústí n. Labem) a Matalyha (hledá si angažmá). Naopak na jih Moravy zamířili: Martin Holek (Ústí n. Labem), Čtvrtníček (Ústí n. Labem, NH) a Skalák (Sparta, H)

A jak jsme hráli se Slováckem na podzim? První poločas dopadl na výbornou, vedli jsme 2:0, ale Slovácko stihlo ve druhém dějství vyrovnat a tak jsme se rozešli smírně 2:2. "Tohle utkání se nám výsledkově moc nepovedlo. O poločase jsme vedli 2:0 a po poločase místo, abychom vstřelili další branku, jsme dovolili Slovácku několik rychlých protiútoků, z kterých dokázalo vyrovnat," uvedl trenér Luboš Kozel.

"Slovácko je mužstvo, které spoléhá na standardní situace a rychlé protiútoky. Vzadu především na zkušenost Honzy Trousila a vepředu na údernost Libora Doška, což platilo i na podzim. My jedeme na Slovácko jako každé utkání s tím, že chceme vyhrát. Někdy to je samozřejmě těžké. Hrajeme opět venku, takže každý bod je plus do tabulky pravdy a my se budeme jeden nebo tři snažit na Slovácku získat," dodal.

Neváhejte tedy jet podpořit Duklu v utkání, ve kterém půjde o hodně! Zápas začíná v 17:00 na Městském stadionu Miroslava Valenty. 

Poslední utkání soupeře:

Sparta Praha - 1. FC Slovácko 4:0 (0:0)

Branky: 74. a 77. Kadlec, 67. Zápotočný, 81. Bednář. Rozhodčí: Příhoda - Wilczek, Jiřík. ŽK: Vácha - Trousil, Mezlík. Diváci: 4566.

Sparta: Vaclík - Zápotočný, Holek, Švejdík, Hybš - Přikryl (63. Kweuke), Matějovský, Vácha, Krejčí (83. Jánoš) - Kadlec - Lafata (80. Bednář). Trenér: Lavička.
Slovácko: Melichárek - Kuncl, Trousil, Mezlík (79. Kovář), Reinberk - Hlúpik, Valenta (73. Trávník), Hofmann, Volešák, Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.

Poslední vzájemné utkání:

FK Dukla Praha - 1. FC Slovácko 2:2 (2:0)

Branky: 23. Hašek, 32. Pázler - 47. Kovář, 58. Volešák. ŽK: 36. Daníček, 66. Valenta, 90. Kuncl – 68. Vrzal. Rozhodčí: Jílek - Nádvorník, Štěrba. Diváci: 1928

FK Dukla Praha: Rada – Hašek, Vorel, Božič, Vrzal – Malý (75. Kalouda), Gedeon, Borek – Berger, Přeučil (70. Pospěch), Pázler (87. Marek). Trenér: Luboš Kozel.
1.FC Slovácko: Melichárek - Trousil, Kuncl, Merlík, Kubáň - Volešák, Valenta, Daníček, Hlůpik(68. Fujerik) - Kerbr (89. Šturma), Kovář (75. Lukáš). Trenér: Jiří Dekař.