clanek-1
  • Rozhovory

  • 21.02.2013

Pospěch: Věříme, že nezklameme a urveme dobrý výsledek

Přes zimní přípravu nastřílel z celého týmu nejvíce gólů, a i když se celkově týmu na Kypru moc střelecky nedařilo, do Teplic míří plný optimismu, s ambicemi střeleckou smůlu prolomit a převézt body domů na Julisku.

Máte po zimní přípravě, jak by jsi ji zhodnotil?
Nedávno jsme se vrátili z Kypru, kde bylo poměrně letní počasí, což je pro přípravu vždy lepší. Bohužel výsledky se moc nepovedly, takže z tohohle pohledu to asi nebylo úplně ideální.  Ale zase příprava o výsledcích tolik není a já věřím, že jsme do Teplic dostatečně připravení  a že se nám bude výsledkově dařit  úplně jinak. 

Takže se už těšíš na ostrý start jarní části sezóny?
Po té zimní přípravě se těší každý hráč, ne jenom já. Všichni se nemůžeme dočkat prvního zápasu a jsme rádi, že se to blíží a budeme hrát v pátek jako první. Škoda jen, že počasí ještě není moc fotbalové a je poměrně zima. Ale věříme, že v Teplicích bude dobře připravený trávník tak, abychom byli spokojení nejenom my, ale i tepličtí. Chceme předvést hezkou hru pro diváky, kteří se už určitě také těší na start Gambrinus ligy. Takže jak říkám, ta příprava byla dlouhá a my se těšíme a věříme, že v prvním utkání nezklameme – jak diváky, tak sami sebe a urveme dobrý výsledek. 

Co od samotného zápasu s Teplicemi očekáváš?
Je to první zápas jarní části, kdy každý bude chtít vyhrát a Teplice, když hrají doma, určitě taky. Na soustředění na Kypr jsme letěli společně,proto budou mít oba trenéři informace o našich, tak jejich zápasech, takže samotné utkání bude určitě hodně vyhecované. Teplice budou chtít urvat nějaké body a vrátit nám venkovní porážku 4:0. My jsme hráli v přípravě určitě dobře a věřím, že konečně protrhneme střeleckou smůlu, která se s námi po dobu soustředění vezla. Remíza by na Stínadlech byla určitě dobrá, ale my do Teplic pojedeme vyhrát a myslím si, že na to vítězství máme.

Ty sám jsi během celé zimní přípravy, společně s Pepou Markem, nastřílel nejvíce branek, jak hodnotíš své výkony?
My jsme oba rádi za každou branku, kterou dáme, ale zase jsme těch zápasů tolik nehráli, protože se to v přípravě hodně střídá. Z toho počtu zápasů, co jsme odehráli, máme určitě dobrou bilanci. I když těch šancí jsme měli spousty a na Kypru jsme góly tolik nedávali, z čehož pramenily i ty výsledky. Takže já jsem sám se sebou poměrně spokojený, ale liga bude o něčem jiném a já věřím, že se prosadíme - buď já nebo někdo jiný. A to hned v prvním kole!